LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı, çocuğu lösemiyle mücadele eden anneler, iyileşmiş gençler ve babalar Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak basın bildirisi okudu. Aileler Mersin, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Zonguldak, Konya, Karabük, Ordu, Samsun Kayseri, Afyon ve Eskişehir’de bir araya geldi.
“BU İFADE BİZLERİ YARALADI”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “lösemili hastaları istismar etmeyin” açıklamasının çocuklarını ve kendilerini üzdüğünü dile getiren ailelerin bildirisinde “Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e istismarcı yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen milyonlarca gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere Lösemi ve Kanser hastalıkları multidisipliner tedavi gerektirir. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır” denildi.
“BAKAN SADECE KENDİ HASTANELERİNİ DÜŞÜNMESİN”
Sağlık Bakanı’na, “Sağlık Bakanı sadece kendi hastanelerini değil, herkesi eşit düşünmelidir” denilen bildiride şu ifadelere yer verildi:
“LÖSEV Aileleri olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor. Bu çocuklar sizin de çocuğunuz olabilirdi. Türk halkının bağışları ile tuğla tuğla inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel olmayın. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin. LÖSANTE bizimdir, hepimizin hastanesidir. LÖSANTE’mize tam ruhsat verilene kadar sahip çıkacak ve pes etmeyeceğiz”
NE OLMUŞTU?
Lösemi ve kanser ile mücadele eden aileler 7 Mart’ta Ankara’da buluşarak Sağlık Bakanı’na, LÖSANTE’ye neden tam ruhsat verilmediğini sormuştu. Sağlık Bakanı ise ‘LÖSANTE Hastanesi’nde farklı branşlara gerek olmadığını ve bu konuda lösemi hastalarının istismar edildiğine’ dair açıklamalarda bulunmuştu.
Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklama sonrasında LÖSEV yetkilileri, “Lösemi ve Kanser bütün dünyada multidisipliner hastalıklardır. Her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi gerekiyor. Aynı şekilde Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servislerinin başarılı olabilmesi için; tıbbın bütün dallarında en az 3’er uzman hekimin, 3 vardiya çalışması gereklidir” demişti. (Haber Merkezi)