Türk İslam motifleri bu sergide hayat buldu | Güney Gazetesi Mersin

Türk İslam motifleri bu sergide hayat buldu

Akdeniz Sanat Galerisi’nde, Hat Sanatçısı Salih Alzamo, Tezhip Sanatçısı Rabia Turgut ile Naht Sanatçısı Ramazan Özkan’ın; ‘Geleneksel Türk İslam Sanatından’ çizgiler ve özel desenler yansıtan, tamamen el emeği göz nuru eserlerinin beğeniye sunulduğu sergi Mersinli sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Türk İslam motifleri bu sergide hayat buldu


Akdeniz Belediyesi’nin tamamen yenileyip kentin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Akdeniz Sanat Galerisi, sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eski Muhakemat binası olarak bilinen tarihi yapı, bu kez de Geleneksel Türk İslam Sanatından doku ve desenleri yansıtan bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen sergide, Hat Sanatçısı Salih Alzamo, Tezhip Sanatçısı Rabia Turgut ile Naht Sanatçısı Ramazan Özkan’ın birbirinden özel eserleri, sanatseverlerin ilgisi ve beğenisine sunuldu. Serginin açılışı için gerçekleşen törene Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezen Gültak, sanat galerisine dönüştürdükleri binanın tarihini de anlattı. Gültak, “Şu ana kadar Mersin’de 3 tarihi binayı yenileyip kentimizin geleceğine kazandırdık. İnşallah 4’üncüsü de benim de mezunları arasında olduğum Çankaya İlköğretim Okulu olacak. Bu okulumuzun tadilat için ihalesini yaptık. Yaklaşık 7 içinde de bu okulumuzda tam 17 yıl sonra hayata dönecek. Ya bir ana okul, ya bir kreş ya da olgunlaşma enstitüsü olarak hizmet verecek” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam ve Mersin Milletvekili Kıratlı, sergilenen eserlerin sahibi sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti. Öte yandan; toplam 90 eserin beğeniye sunulduğu sergi, 15 Nisan 2024 tarihine dek sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.