Tebrikler kızlar | Güney Gazetesi Mersin

Tebrikler kızlar

Mersin Üniversitesi, şampiyonluğu Çanakkale’ye kaptırsa da Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükseldi

Tebrikler kızlar


HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde geçen hafta yarı finalde İstanbul Basketbol Feneri’ni eleyerek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele etmeye hak kazanan Seçil Kauçuk Mersin Üniversitesi Spor Kulübü (MEÜSK) şampiyonluğu ise 3 sayı farkla kaçırdı. MEÜSK kıran kırana geçen final maçında J&M Çanakkale Belediyespor’a 64-61 mağlup oldu. KBBL 2023-2024 sezonu şampiyonu J&M Çanakkale Belediyespor oldu.

İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan final maçına etkili başlayan J&M Çanakkale Belediyespor ilk farkı çift haneye çıkararak ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte temsilcimiz 2 sayı farkla sayı skorunu ele geçirse de Çanakkale ekibi ilk yarıyı 11 sayı farkla önde tamamladı.

 

 

MEÜSK 3. ÇEYREKTE İLK DEFA ÖNE GEÇTİ

3. çeyrekte vites yükselten ekibimiz çeyreğin bitmesine 5 dakika kala 40-44 öne geçmesine Çanakkale ekibi daha sonra kontrolü yeniden ele geçirdi. 3. çeyrek Çanakkale’nin 53-46 üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyodda da maçı kazanmak için büyük çaba gösteren ve çeyrek skorunu (11-15) elinde tutan MEÜSK çabaları yeterli olmayınca karşılaşmadan 64-61 yenik ayrıldı. Bu skorla MEÜSK KBBL 2023-2024 sezonu şampiyonluğunu J&M Çanakkale Belediyespor’a kaptırdı. J&M Çanakkale Belediyespor ve Seçil Kauçuk Mersin Üniversitesi önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek.

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi playoff finalinde takımlara ödüllerini TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF Kadın Milli Takımlar ve Kadın Ligleri Direktörü Nilay Kartaltepe ve TBF Kadın Ligleri Yöneticisi Esra Erden Atacan takdim etti.