Bir teselli ver | Güney Gazetesi Mersin

Bir teselli ver

Karacabey karşısında tökezleyen Mersin İdman Yurdu, Ankaraspor deplasmanında moral arayacak. Teknik Direktör Kızıltan, “Kolay olmayacak ama hedefimiz mutlak puan” diyor.

Bir teselli ver


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup 33. Hafta karşılaşmasında Bursa ekibi Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda üzüntü yaşanıyor. Puanını 55’e çıkaran Yeni Mersin İdman Yurdu hafta sonu maç eksiği ile 53 puanla 6. sırada yer alan Ankaraspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 15.00’te Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Mehmet Terece yönetecek.

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, play-off’u zorlayan Karacabey’in hem kendilerini hem de diğer takımları geçmek için bir hesap içinde bulunduğunu ifade ederek, “Onun için çok hırslı geldiler. Maça iyi başladılar. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Bir türlü oyuna giremedik. Maçın başında gol yiyince bu bizi olumsuz etkiledi. 2. Yarı yaptığımız değişikliklerle maçın kontrolünü ele geçirip pozisyonlar bulduk. Direkten dönen toplar var. Biraz golü geç bulduk. Buna rağmen golden önce ve sonra yine pozisyonlarımız vardı. Kazanabilirdik te. 2. yarı çok iyi oynadık. Çok istedik. İşin aslında matematiksel yönüne baktığımızda kazanmayı çok istiyorduk ama Karacabey maçının beraberliği de play-off adına önemli bir sonuç. Şu an play-off’tayız diyebiliriz” dedi.

 

 

ANKARA MAÇI KOLAY OLMAYACAK

Hafta sonu Ankaraspor ile karşılaşacaklarını ifade eden Kızıltan şöyle devam etti: “2 puan altımızda olan rakibimiz play-off’un içinde bulunuyor Play-off’taki yerini sağlamlaştırma adına mücadele edecek. Onların Van maçı olaylardan dolayı ertelendi. Bu maçta bizim açımızdan kolay olmayacak. İyi bir takım. Zor bir deplasman olacak. Ankara’dan puan ya da puanlar almayı hedefliyoruz.”

Takımda sakat ve cezalı oyuncular bulunduğunu ifade eden Kızıltan şunları söyledi: “Sezer ve Ömer Önder cezalı. Stoperimiz Oğuz sakat. Muhammet Enes’in bir sakatlığı oldu. Oynayıp oynamayacağı belli değil. Erdem Onur Beytaş’ı Karacabey maçında oyuna aldık. Play-off’lara hazırlamak için süre verdik. Ufak tefek ağrıları var ama bu maçta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Fizik olarak hazır olmasa da direkten dönen bir topu var. Pozisyonlar buldu. Bu şekilde Erdem’i hazırlamaya çalışıyoruz.”