Kürsüde Türk takımları | Güney Gazetesi Mersin

Kürsüde Türk takımları

Tour Of Mersin’in 4. Etabı tamamlandı. 2 Türk takımı kürsüye çıkma başarısı gösterdi

Kürsüde Türk takımları


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun 4. Etabının şampiyonu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro takımından Sergey Rostovtsev oldu. 2. Ligi Polonya’dan Norbert Banaszek’in elde ettiği yarışların 3. sü ise Türkiye Milli Takım sporcusu Batuhan Özgür oldu.

Genel klasmanda Polonya’dan Marcin Budzinski 11 saat 18 dakika 26 saniye ile birinci, Almanya’dan Oliver Mattheis 11 saat 19 dakika 27 saniye ikinci ve yine Almanya’dan aynı süre ile  Dawit Yemane 3. oldu.

Mersin Cumhuriyet Meydanı’ndan start alan 4. Etaba Fransa, Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Büyük Britanya, İsviçre, İspanya gibi ülkemizin de arasında bulunduğu 30 ülkeden 131 sporcu katıldı. Startın verilmesi ile birlikte pedala basan sporcular 119,8 kilometrelik etabın ardından yarışı Özgecan Barış Meydanı’nda sona erdirdi. 2 saat 39 dakika süren 4. Etap Yarışmalarının sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyespor’dan Sergey Rostovtsev 1., Polonya’dan Banaszek Norbert 2. Türkiye Milli Takım sporcusu Batuhan Özgür ise 3. oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ödül törenin düzenlendiği Özgecan Barış Meydanına bisikleti ile geldi.

 

 

Seçer, “Tour Of Mersin gayet güzel geçti. Anamur’dan başladı. Gülnar ve Tarsus’un ardından bugün Mersin merkezde gerçekleştirdik. 500 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirdik” dedi.

Mersin’in Eurovelo’ya dahil olması (Avrupa Bisiklet Yolları Rotası) girmesi için bir çok prosedürün aşıldığını ifade eden Seçer, “Eurovelo’ya girmemiz Mersin’in tanıtımı açısından çok önemli. Avrupa bisiklet rotaları ağının Mersin’den geçiyor olması bisiklet sporuna meraklı vatandaşlar için sevindirici bir durum” dedi.

Ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer tarafından verildi.