“Boş bir kasa devraldık ama işçi maaşlarını geciktirmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Boş bir kasa devraldık ama işçi maaşlarını geciktirmeyeceğiz”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Sarıyıldız ve Arslan yeni dönemi Güney’e değerlendirdi.

“Boş bir kasa devraldık ama işçi maaşlarını geciktirmeyeceğiz”


ABİDİN YAĞMUR

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, AKP’li Mustafa Gültak döneminden yaklaşık 800 milyon lira borç ve boş bir kasa devraldıklarını belirterek “Belediye borç batağında. Ama ailelerini geçindirmek durumunda olan, özellikle son yıllarda da ekonomik krizle mücadele eden işçilerimiz mağdur olmasın diye azami dikkat ediyoruz. Ek önemlerimiz var. İşçilerin maaşlarının geciktirilmemesi için azami bir çabamız var” dedi.

Gazetemizin imtiyaz sahibi ve yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu ve editörlerimiz Necdet Canaran ile Abidin Yağmur, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

“BİZ GELİR GELMEZ HACİZ İHBARNAMESİ GÖNDERDİLER”

 

Ziyarette yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Hoşyar Sarıyıldız, “Yakın zamandaki harcamalar nedeniyle alacağı görülen esnaf biz göreve gelir gelmez icra takibi göndermeye başladı. Aylardır tek bir kuruş için işlem yapmayan bazı firmalar şu anda haciz ihbarnameleri gönderiyorlar. Bunlar bu işi çok iyi biliyor. Yolsuzluk bunların iliklerine kadar işlemiş. Biz zorlanacağımızı bilerek bu yola çıktık. Kusura bakmasınlar halkımızın hakkını peşkeş çektirmeyeceğiz. Kuruşuna kadar da savunacağız. Her türlü hukuki yola da başvuracağız” dedi.

 

“KASA BOŞ AMA İŞÇİ MAAŞLARI İÇİN EK TEDBİR ALDIK”

 

 

Sarıyıldız, “Belediye borç batağında. Ama ailelerini geçindirmek durumunda olan, özellikle son yıllarda da ekonomik krizle mücadele eden işçilerimiz mağdur olmasın diye azami dikkat ediyoruz. Ek önemlerimiz var. İşçilerin maaşlarının geciktirilmemesi için azami bir çabamız var. Belediyenin kasası boş, hatta eksilerdeyiz ama işçilerin maaşının gecikmemesi için tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİMİZİ DENETLEYEN NOKTADA OLACAĞIZ”

 

Basın emekçilerinin gördükleri eksiklikleri yazması gerektiğine değinen Sarıyıldız, “Emin olun biz dürüstlükten, şeffaflıktan, halk yanayız. Biz eksiye düşersek öncelikle bizim iç denetimimiz bize hesap sorar. Partimizin organları hesap sorar. Bu noktada biz kendimizi denetleyen noktada olacağız. Tek bir vatandaşımız mağdur olmasın, tek bir kişinin hakkı yenmesin diye uğraşacağız” dedi.