“Yenişehir’de yeni dönem gençlerin olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Yenişehir’de yeni dönem gençlerin olacak”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni dönemde gençlerle ilgili projelere ağırlık vereceklerini belirterek “Onların kendi ayakları üzerinde durması için bir altyapı oluşturma çabamızı göreceksiniz. Onları her alanda, kültür sanat faaliyetlerinde daha fazla buluşturduğumuzu göreceksiniz” dedi.

“Yenişehir’de yeni dönem gençlerin olacak”


ELVAN KONUK
Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu ve Editörümüz Necdet Canaran, 31 Mart’ta ikinci dönem için seçilen CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Özyiğit, ikinci dönem hedeflerini Güney’e anlattı.

Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de geçmiş dönemden aldığımız birikimle, oradan aldığımız deneyimle Yenişehir’de gençlere daha fazla önem verildiğini göreceksiniz. Onların yaşama ve kendi ayakları üzerinde durması için bir altyapı oluşturma çabamızı göreceksiniz. Onları her alanda, kültür sanat faaliyetlerinde daha fazla buluşturduğumuzu göreceksiniz” dedi.

 

“EMEKLİLER İÇİN DE PROJELERİMİZ OLACAK”

 

Yeni dönemde emeklilerle ilgili çalışmalarının da olacağını ifade eden Başkan Özyiğit,  “Bir de emekliler geçen dönem ihmal ettiğimiz bir alandır. Biz onlara merkezi hükümet daha iyi bakar diye hesap ederken, bakıyor diye düşünürken ne kadar çok ihmal edildiklerini gördük. Maalesef merkezi hükümet 1.1 kent trilyonu Kur Korumalı Mevduat Hesabına aktarmış olması sebebiyle emeklilere verecek bir para bırakmadı. Dolayısıyla emeklilerin daha fazla sosyal yaşama katılmasını sağlayacak, onların belediyenin oluşturduğu altyapılarla bazı sosyal alanlarda çok daha hesaplı oturup kalkabilecekleri mekanlar tesis edeceğiz.  Yeni dönemde de her mahallemizde bir kreş, kütüphane ve taziye evini barından bir kültür kompleksini en az 20 mahallemizde gerçekleştireceğiz. Böyle bir hedefimiz var” ifadelerini kullandı.