Toroslar sıfırdan başlıyor! | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar sıfırdan başlıyor!

30 yıl önce kurulan Toroslar Belediyesinin ilk CHP’li, sosyalist başkanı olan Abdurrahman Yıldız, Toroslar’ın başta yol, asfalt, kaldırım, park ve yeşil alanlar olmak üzere birçok konuda geri kaldığını belirterek bu alanlarda sıfırdan bir çalışma başlatarak eksiklikleri gidereceklerini söyledi. Yıldız, öncelikli ve acil işlerinden birinin de ilçeye kreşler kazandırmak olacağını vurguladı.

Toroslar sıfırdan başlıyor!


ABİDİN YAĞMUR
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’den Toroslar Belediye Başkanı seçilerek 30 yıl sonra bir ilki gerçekleştiren Abdurrahman Yıldız, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmaları, gazetemizin yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu ile editörümüz Necdet Canaran’a anlattı.

 

“BUGÜNE KADAR STANDART BELEDİYECİLİK BİLE YAPILMAMIŞ”

 

Toroslar’da standart belediyecilik hizmetleriyle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “Gelenlere hep söylüyorum: İngilizler asfaltı 1850’de bulmuşlar, aradan 170 sene geçmiş biz hâlâ Toroslar’da nasıl asfalt dökeceğimizi tartışıyoruz. Çünkü Toroslar’da hakikaten asfalt yok, kaldırım yok, parklarımızın önemli bir kısmı hâlâ işlevsiz durumda. Hızla standart belediyecilik hizmetleri konusunda çalışmalarımızı başlattık, gerekli talimatları verdik. Şimdi durumumuz nedir diye çıktıları almaya çalışıyoruz” dedi.

 

“BELEDİYE KREŞLER YAPACAK, SPOR TESİSLERİNİ KULLANIMA AÇACAK”

 

Toroslar’ın en büyük eksiklerinden birinin de kreşlerin olmaması olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Hızla kreşlerimizi yapmaya başlayacağız. Bununla ilgili bir çalışmamız olacak. Toroslar’da bütün ilçelerimize göre çok daha zengin spor tesislerimiz var. Bu tesislerin çoğu atıl durumda, bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş durumda. Aslında çok büyük problemler yok ama sahipsizlikten kaynaklı sıkıntı çıkmış. Biz hemen onları onarmaya başlayıp insanların yaygın bir biçimde spor yapmalarını sağlayacak alanları tekrar Toroslar’a kavuşturacağız. İlk yapacağımız işler bunlar olacak” ifadelerini kullandı.

 

“HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET OLACAK, ÖNCELİĞİ EN ÇOK İHTİYACI OLANA VERECEĞİZ”

 

Yıldız, “Toroslar’da kesinlikle hiçbir yurttaş arasında ayrımcılık olmayacak. Toroslar’da hiç kimse ‘oradan kalk, buraya otur’ demeyecek. Toroslar’daki belediyenin malı, mülkü, gayrimenkulü, neyi varsa 350 bin Toroslunun arasında eşit, adil bir şekilde onların hizmetine sunulacak.  Bundan sonra Toroslar’da bir delikli kuruş bile heba edilmeyecek, bunların tamamı ilçe halkı için kullanılacak. Adil olacağız, eşit olacağız, ilk olarak herkesin en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerle ilgili çalışmalara başlayacağız. Yurttaşlarımızın kesinlikle dinine, diline, milletine, ırkına bakmaksızın eşit hizmet götüreceğiz. Ama en fazla ihtiyacı olandan başlayarak hizmet götüreceğiz” dedi.