Yörüklerin doğa ile ilişkisi sanata konu oldu | Güney Gazetesi Mersin

Yörüklerin doğa ile ilişkisi sanata konu oldu

Mersin’in doğasını ve Bolkar Dağı yörüklerinin doğayla olan ilişkisini tanıtacak olan fotoğraf ve bilgilendirme sergisi, 5 Mayıs Pazar gününe kadar Mersin Marina’nın ana koridorunda sergilenecek.

Yörüklerin doğa ile ilişkisi sanata konu oldu


Mersin, bulundurduğu önemli doğa alanları ve biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir coğrafyayı oluşturuyor. Bu coğrafya sadece yaban hayatı için değil, aynı zamanda doğanın parçası olan konar göçer Yörük kültürü açısından da önem teşkil ediyor. Mersin Marina ve Doğa Derneği iş birliği ile bu coğrafyanın, türlerin ve konar göçer kadim kültürünün tanınması amacıyla planlanan Mersin Doğası Fotoğraf ve Bilgilendirme Sergisi, Mersin Marina’nın ana koridorunda açıldı.

Doğa, kültür fotoğrafçısı ve Doğa Derneği Mersin Bölge Sorumlusu Turan Çetin’in toplam kırk adet fotoğrafının açıklamaları ile yer aldığı tanıtım sergisi, 5 Mayıs Pazar gününe kadar Mersin Marina’da Mersinlileri ağırlayacak.

Sergide doğa temelli çocuk atölyeleri ile her yaştan misafirine Mersin doğasını ve konar göçer kültürünü tanıtmak ve farkındalık sağlamak amaçlanıyor. (Haber Merkezi)