Tasarım Her Yerde | Güney Gazetesi Mersin

Tasarım Her Yerde

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Haşim Arif Bağcıvan ve Grafik Sanatlar Bölümü öğrencilerinin 27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü kapsamında düzenledikleri ‘Tasarım Her Yerde’ temalı afiş tasarım sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Tasarım Her Yerde


MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında katılımcılar adına konuşan Grafik Sanatlar Bölümü öğrencilerinden Miray Köylüoğlu, “Uluslararası Tasarım Günü, tasarım disiplinlerinin çeşitliliğini ve tasarımın toplumsal, kültürel ve ekonomik açılardan nasıl bir etkiye sahip olduğunu vurgulamak amacıyla her yıl 27 Nisan'da dünya çapında kutlanan bir gündür. Bugün, aynı zamanda, 27 Nisan 1963'te Montreal'de kurulan, dünyadaki tasarım meslek örgütleri ve tasarım kurumlarının bir araya geldiği ‘Uluslararası Tasarım Dernekleri Konseyi’nin de kuruluş yıl dönümüdür. Biz de Grafik Sanatlar Bölümü öğrencileri olarak Arif Hocamızın katkılarıyla 27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü’nü ‘Tasarım Her Yerde’ temalı bir Afiş Tasarımı Sergisi ile kutlamak istedik” dedi.

Her biri farklı tasarım dili ile oluşturularak tasarlanmış 32 Afiş tasarımının yer aldığı sergi, 3 Mayıs Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. (Haber Merkezi)