Esnaf, prim gün sayısının<br>düşürülmesini bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Esnaf, prim gün sayısının
düşürülmesini bekliyor

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AKP iktidarının 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi esnafa verdiği sözü hatırlattı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen esnafın 9 bin olan prim gün sayısının 7 bin 200’e düşürülme sözünün yerine getirilmediğini söyleyen Dinçer, “Esnafımızın hakkını gasp etmeyin” dedi.

Esnaf, prim gün sayısının<br>düşürülmesini bekliyor


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, esnafın prim gün sayısının düşürülmesi için iktidara çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dinçer, “Hatırlarsanız 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de yaptığı bir mitingde esnafa şöyle bir söz vermişti. Mağdur olan esnafımızın 9 bin gün prim gün sayısını SGK’lılarla eşitleyeceğini ve 7 bin 200 prim gün sayısına düşürüleceğini ifade etmişti. Ancak aradan geçen bunca zaman içerisinde bir yılı aşkın bir sürede Sayın Cumhurbaşkanı sözünü tutmadı ve esnafımızı mağdur etti.

Esnafımızın hakkını gasp etmeyin. Esnafımızın hakkını kendisine teslim edin. Anayasal bir zorunluluk olan eşitlik ilkesine dayanarak esnafımızın prim gün sayısını derhal 7 bin 200 güne düşürün. Verdiğiniz sözün arkasında durun” şeklinde konuştu.


  Esnaf, prim gün sayısının
düşürülmesini bekliyor