Toroslar’da evde sağlık hizmeti | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar’da evde sağlık hizmeti

Toroslar Belediyesi; evden çıkamayan, hareket kısıtlılığı yaşayan, yaş almış, özel ihtiyaçlı ve bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti ile destek veriyor.

Toroslar’da evde sağlık hizmeti


Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan paramedik, Acil Tıp Teknisyeni (ATT), hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip; hastaların tansiyon ve kan şekeri ölçümü, enjeksiyon, pansuman ve serum takma gibi sağlık hizmetini karşılayarak yaralarına merhem oluyor.

Vatandaşlar, Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ya da belediyenin 0324 322 72 00 numaralı telefonundan Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ulaşarak, talepte bulunabiliyor.

Gelen başvurular dahilinde program yapan ekipler ise gün içinde vatandaşları ziyaret ederek “Evde Sağlık” hizmeti veriyor. Belediyenin hasta nakil ambulans hizmetiyle de ilçede ikamet eden yatağa bağımlı hastalar, evlerinden alınıp ilçedeki hastane ve sağlık kuruluşlarına nakil desteği de sağlanıyor.

Evde sağlık hizmetini önemsediklerini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Göreve gelir gelmez, Toroslarımız için gerekli tespitlerimizi yaptık, planlarımızı hazırladık. Bir yandan ilçemizin çehresini değiştirirken bir yanda da vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve mutluluğu için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Evde Sağlık hizmetimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, belediyemize ulaşarak, talepte bulunabilirler” diye konuştu. (Haber Merkezi)