“Gelin hep beraber Mersin’i ayağa kaldıralım” | Güney Gazetesi Mersin

“Gelin hep beraber Mersin’i ayağa kaldıralım”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Mersin’in turizm potansiyelini, ihmalleri ve yapılması gerekenleri gündeme getirdi. Ekmen, başta Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere milletvekillerine, yerel ve bürokratik yöneticilere seslenerek Mersin turizmini hep beraber ayağa kaldırmak için çağrıda bulundu.

“Gelin hep beraber Mersin’i ayağa kaldıralım”


“Yanı başındaki Antalya turizm potansiyeli itibariyle doyum noktasına gelmiş olmasına rağmen Mersin potansiyel açısından oldukça bakir bir şehirdir” diyen Ekmen, “Bugün itibariyle Mersin'de ne plaj turizmi ne yayla turizmi ne inanç ve kültür turizminde Türkiye çapında emsallerine göre hak ettiği yerde bir hareketlilik görmek mümkün değildir” dedi.

 

“TURİZM FAALİYETLERİNDE MERSİN İHMAL EDİLMEKTEDİR”

 

Mersin’in Bakanlığın özel bir yasayla kurduğu Turizm Geliştirme Fonu’ndan yararlanamadığına dikkat çeken Ekmen, üç yıldır Bakanlıkça birçok ilde gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivalleri ’ne de dahil edilmediğini ifade etti.

Turizm Bakanı Ersoy’a seslenen Ekmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Ersoy, sizi Mersin’e davet ediyoruz. Mersin'imize buyurun. Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 13 milletvekilimiz, 13 İlçe belediye Başkanımız ve sayısız turizm paydaşımızla birlikte Mersin Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde bir gün bile olsa birlikte bir çalıştay yapalım ve bir yerden başlayarak Mersin Turizm Master Plan’ını güncelleyerek hızlıca pratiğe dökecek adımlar atalım.  Turizm Geliştirme Fonu videolar hazırlasın, Türk Hava Yolları bu açığını gidersin, Mersin'e ayrılan ödenekler arttırılsın, Kültür Yolu Festival Programı'na Mersin’in en azından 2025 için dahil edileceği ilan edilsin ve bütün bunların yanında Mersinliyi, Mersin’de buluşturan fuar değil, Türkiye'yi ve dünyayı Mersin’de buluşturan büyük fuarlara imza atalım.” (Haber Merkezi)