“İşçi kardeşlerimizin hukukunu korumak birincil sorumluluğumuz” | Güney Gazetesi Mersin

“İşçi kardeşlerimizin hukukunu korumak birincil sorumluluğumuz”

İşçi ve emekçilerle Cumhuriyet Alanı’na yürüyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Biz de belediye olarak aslında bir anlamda Mersin’in en büyük işvereniyiz. Bizimle birlikte emek eden işçi kardeşlerimizin ve mesai arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak bizim en birinci sıradaki sorumluluk aldığımız görevimizdir” dedi.

“İşçi kardeşlerimizin hukukunu korumak birincil sorumluluğumuz”


İLKAY ADALIOĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçilerle birlikte Cumhuriyet Alanına yürüdü.

Seçer, “Tüm kardeşlerimin bayramını kutluyorum. Emek en yüce değerdir. Retorikte değil özde bunun bilincindeyiz. Çalışkan insanları severiz, çalışanı severiz. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle evine ekmek götüren insanların yanındayız. Biz de belediye olarak aslında bir anlamda Mersin’in en büyük işvereniyiz. Bizimle birlikte emek eden işçi kardeşlerimizin ve mesai arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak bizim en birinci sıradaki sorumluluk aldığımız görevimizdir. Onlar emeklerinin karşılığını aldığı zaman, haklarını aldığı zaman biz müsterih oluruz. Hem vicdanen hem hukuken hem insanen” dedi.

İş barışının, huzurun had safhada olduğu belediyelerin başında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geldiğini dile getiren Seçer, “İnşallah ilk 5 yılda olduğu gibi ikinci 5 yılda da aynı doğrultuda birbirimizle uyum ve istişare içerisinde hem belediyemizin hem işçi kardeşlerimizin hukukunu koruyarak Mersin’e hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bugün Taksim’de gördüğümüz, duyduğumuz olaylar bizleri ziyadesiyle üzdü. Bugün işçi bayramı, emekçi bayramı. Her demokratik toplumda yönetimler gerekli tedbiri alır. İnsanların özgürce düşüncelerini ifade etmelerine müsaade eder. Ama işçilerin haklı talebi, İstanbul’da sendikaların Taksim meydanında ki sembolik önemi çok büyüktür, orada bu haykırışları yapmak istediler. Bir türlü iktidar buna müsaade etmedi ki keşke öyle davranmasaydı, olaya daha demokratik baksaydı. Hem ülkemiz gerilmezdi hem de bu kadar kötü olaylar karşısında insanlar orada eziyet çekmezdi. Vatandaş üzülmezdi, bizler üzülmezdik. Ülke strese sıkıntıya girmezdi. Umut ediyorum bundan sonraki süreçte, inşallah bizim iktidarımızda kutlamaları kendilerinin istediği yerlerde, İstanbul’da Taksim’de diğer kentlerde nerede istiyorlarsa kutlayacaklar. Daha demokratik bir Türkiye umuduyla işçi kardeşlerimizin tekrar bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.