Öğrenciler ormanlık alanda temizlik yaptı   | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler ormanlık alanda temizlik yaptı  

Mersin’de ’Orman Benim’ kampanyası çerçevesinde ormanlık alanda temizlik yapan öğrencilere asker ve polisler de destek verdi.  

Öğrenciler ormanlık alanda temizlik yaptı  


Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlenen 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Mezitli ilçesine bağlı Kuyuluk Mahallesi mevkiinde Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla ormanlık alanda yangına sebebiyet verebilecek çöpler toplandı. Çeşitli okullardan gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasına asker ve polisler de destek verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan Vali Pehlivan, dünyada iklim değişikliklerinden kaynaklı aşırı sıcaklıklar oluştuğunu bunun da yangın riskini artırdığını söyledi. İstatistiklere göre orman yangınlarının çıkış nedeninin yüzde 87 oranında insan kaynaklı olduğunu ifade eden Pehlivan, "Buna bir de küresel ısınma, havaların aşırı sıcak gitmesini eklediğinizde teknik imkanlarınız ne kadar yoğun olursa olsun havadan, karadan, gerek makine ekipman, gerek personelle müdahale imkanları her geçen gün artmakla birlikte bu çıkan yangınlar ormancılarımızın tabiriyle mega yangın olarak nitelendiriliyor. Çok büyük yangınlar oluşabiliyor. O yüzden yangınlar çıkmadan tedbir almamız gerekiyor" dedi.

Orman yangınlarına karşı en iyi yöntemlerden birinin de yangınlara sebebiyet verecek unsurları ortadan kaldırmak olduğuna işaret eden Pehlivan, orman yangınlarına karşı mücadeleye ilgili neler yapılması gerektiğini anlattı. (İHA)