“HERKES RAHAT OLSUN. AYRIM YOK. HERKES EŞİT HİZMET ALACAK” | Güney Gazetesi Mersin

“HERKES RAHAT OLSUN. AYRIM YOK. HERKES EŞİT HİZMET ALACAK”

31 Mart Seçimlerinde göreve seçilen muhtarlarla bir araya gelen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Buradan bize oy vermeyen yurttaşlarımıza selamımı götürmenizi istiyorum. Bizim kitabımızda bize oy vermeyenleri cezalandırma diye bir madde yoktur. Herkes rahat olsun, herkesin yüzü gülsün, huzurlu olsun. Herkese eşit hizmet. Ayrım yok” ifadelerini kullandı. 31 Mart’ta Türkiye’de siyasi yol haritasını değiştiren bir seçim yaşandığına değinen Seçer, “Bu seçim sonuçları bizim sorumluluğumuzu da artırdı. Bu kadar yüksek oy oranıyla seçilmek herkesin belediye başkanı olma sorumluluğumuzu artırdı” dedi.

“HERKES RAHAT OLSUN. AYRIM YOK. HERKES EŞİT HİZMET ALACAK”


ABİDİN YAĞMUR

 

31 Mart’ta yapılan seçimlerde yüzde 60’a yakın oy oranıyla yeniden seçilen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 merkez ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla, seçim sonrası ilk buluşmayı gerçekleştirdi.

Buluşmaya CHP İl Başkanı Koral Ömür, Mersin milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer’in yanı sıra CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan da katıldı.

Seçer, yeni seçilen ve güven tazeleyen muhtarlara yeni dönemde başarılar dileyerek konuşmasına başladı.

Seçimlerden önce, eşi Meral Seçer ile yaptığı bir sohbet sırasında kullandığı “5 yıl Allah biliyor gecemizi gündüzümüze kattık ve Mersin halkına hizmet ettik. Niyetimiz tertemiz, niyetimiz berrak. Anlamsız bir sonuç çıkarsa siyaset adına çok üzülürüm, demokrasi adına üzülürüm” cümlelerini hatırlatan Vahap Seçer, “Allah’ıma binlerce şükür olsun ki o üzüntüyü yaşatmadı Mersin halkı. Mersin halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“AYRIMCILIKLA OY TOPLAMAK İŞLENEBİLECEK EN BÜYÜK GÜNAHTIR”

 

Seçer, “Demokrasinin her anlamda tecelli ettiği, tercihlerin hizmet ittifakına oy olarak yansıdığı bir seçim sürecini yaşadık. Seçim öncesi de diyorduk. Herkes ittifak kurmaya uğraştı. Bizim ittifakımız hizmet ittifakıydı. Hizmet ittifakı çatısı altında herkesi bir araya getirelim. Belediye hizmetlerinde parti işi olmaz. İnsanlar rengine, dinine, mezhebine, meşrebine göre ayrılmaz. Bu Allah katında da günahtır. Dinen, hukuken, insanen, vicdanen yanlıştır. Reddediyoruz. Ayrımcılığı reddediyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Ayrımcılıkla oy toplamak bana göre işlenebilecek en büyük günahtır. Siyasetin karşılığında rakamlara yansıyabilir oy neticesinde. Hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. İnsanları bölüp parçalamak. Siyaset uğruna istismar etmek. Para uğruna istismar etmek. Onun diliyle, diniyle, mezhebiyle, hassas noktalarıyla, milliyetiyle uğraşmak Allah katında da günahtır, vicdan katında da, hukuk karşısında da suçtur. Bunları altını çizerek, reddettiğimi bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yaklaşık her 3 insanın 2’sinin oyunu alma nedenimiz nedir biliyor musunuz? Herkesi kucaklamış olmamız. Bizim anlayışımızda herkesin kimliği onun onurudur, şerefidir” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİZLERE OY VEREN VERMEYEN HERKESE DUYURUMUZDUR: RAHAT OLUN”

 

 

Mahalle muhtarlarından bulundukları yerlerdeki vatandaşlara selamını iletmelerini isteyen Başkan Seçer, “Buradan bize oy vermeyen yurttaşlarımıza selamımı götürmenizi istiyorum. Bana oy vermeyen, şahsıma oy vermeyen yüzde 40 var. Bütün yurttaşlarıma selamımı götürün. Onların tercihlerine saygım sonsuzdur. Hiç merak etmesinler. Kendilerini rahat hissetsinler. Bizim kitabımızda bize oy vermeyenleri cezalandırma diye bir madde yoktur. Hiç girmemiştir hiç de girmeyecektir. Herkes rahat olsun. Mersin’de bizlere oy veren vermeyen herkese duyurumuzdur. Herkes rahat olsun, herkesin yüzü gülsün, huzurlu olsun. Herkese eşit hizmet. Ayrım yok. Adalet. Adaletten şikâyet edenler olarak asla adaletsizlik yapamayız” dedi.

 

“HERKESİN BAŞKANI OLMA SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”

 

“İyi ki seçim oldu. Şehrin havası değişti. Oy verdiği kişi başkan seçilen vatandaş da mutlu ama oy vermeyen vatandaş da mutlu” diyen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel anlamda Türkiye’de siyasi yol haritasını değiştiren bir seçim yaşadık. Bu seçim sonuçlarını iyi değerlendirmek lazım. Ben milletimin ferasetine her zaman güvendim. 31 Mart Seçimlerinden herkes üzerine düşen mesajı aldı. Ben aldım. Zaten felsefemdi. Çalışan, ayrımcılık yapmayan, halka dokunan kazanır. O felsefem daha da kesinleşti. Daha fazla inanıyorum. Bu seçim sonuçları bizim sorumluluğumuzu da artırdı. Bu kadar yüksek oy oranıyla seçilmek herkesin belediye başkanı olma sorumluluğumuzu artırdı.”

 

“GEÇMİŞ 5 YILDAN DA DERS ALARAK GÜZEL BİR 5 YIL GEÇİRECEĞİZ”

 

Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğun kendi partisinde olduğuna da değinen Vahap Seçer şunları söyledi:

“Sayısal çoğunluğu demokrasi zanneden anlayışların, meclisi sabote edip başta Mersin’in huzuruna kaçırmaya yönelik davranışlarından uzak kalacağını düşünüyorum. Bu meclis çok önemli bileşimler yaptı. O bileşimlerde şahsımın olgun tavırları ve hoşgörülü tavırlarından dolayı birçok büyük olayın önüne geçtiğimizi söyleyebiliriz. Mecliste söz aldığınız zaman kahvehanede arkadaşlarınızla konuşmadığınızı bilmeniz lazım. Ağzınızdan çıkan lafların bir topluluğu, bir yapıyı, bir mahalleyi, bir partiyi incitecek cümleler olmamasına dikkat etmeniz lazım. Biz bu zayıf davranışları mecliste yaşadık. Ama çok büyük olaylara sebebiyet vermeden bunları önledik. Umut ediyorum yeni meclis üyesi arkadaşlarımla geçmiş 5 yıldan da ders alarak güzel bir 5 yıl geçireceğiz ve Mersin için önemli kararlar alacağız.”