“Futboldan soğudum” | Güney Gazetesi Mersin

“Futboldan soğudum”

Hakem hatalarına tepki gösterip kulüp başkanlığına bırakan iş insanı böyle isyan etti:

“Futboldan soğudum”


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig ekibi Binevlerspor Kulübü Başkanı iş insanı Kazım Dilsiz, maçlardaki kötü yönetime ve hakem hatalarına tepki göstererek futbol yatırımlarını ve kulüp başkanlığını bıraktığını açıkladı.

Dilsiz, yaptığı açıklamada, iş insanı ve sporsever olarak; Mersin futboluna ve gençlerine hizmet etmek ve katkıda bulunmak için 2022-2023 sezonunda Tarsus Barbaros Spor Kulüp başkanı olarak camianın içerisine girdiğini 2023-2024 sezonunda ise Binevlerspor’a başkan olduğunu söyledi.

Her iki kulübe de maddi, manevi destek sağlayarak şampiyon kadrolar kurmak için imkanlar oluşturduğunu anlatan Dilsiz şunları söyledi: “Barbarosspor ve Binevlerspor’da şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Çok değerli hocalarla ve karakterli oyuncularla Mersin futboluna en iyisini vermeye çalıştık. Yaşanan süreçte ve şampiyonluk yolunda yaşadığımız birçok haksızlıktan, kötü yönetimden, hemen hemen her maçta hakem hatalarından dolayı adil bir yarış içerisinde olamadık. Çoğu Mersinli iş insanı bu konulardan dolayı sıkıntı yaşayıp camiadan elini çekip futbola küstü. Türk sporuna ve Mersin futboluna katkı sağlamak için girdiğim bu yolda inancımı yitirdiğimi ve artık bir fayda sağlayamayacağımı düşündüğüm için Binevlerspor kulübü başkanlığını bırakıp camiadan uzaklaşıyorum.”