İtfaiyeye taze kan | Güney Gazetesi Mersin

İtfaiyeye taze kan

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Ocak ayında kadrosuna kattığı 50 itfaiye eri 4 aylık eğitim sürecinin ardından göreve başladı. Yazılı ve uygulamalı sınavların ardından itfaiye erleri, 4 ay süren eğitim sürecini tamamladı. Ata Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen programla, sınavlardaki toplam başarı derecelerine göre 50 itfaiye eri görev yeri tercihi yaptı.

İtfaiyeye taze kan


Grup amirliklerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda ve alınan puanlara göre yapılan yerleştirmeye göre de Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta 4 kişi görevlendirildi.

 

 “TAMAMEN ŞEFFAF VE LİYAKATA UYGUN OLARAK PERSONEL ALINDI”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, personel alımının tamamen şeffaf ve liyakata uygun olarak yapıldığını söyledi.

Tok, “Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ni daha da kuvvetlendirdik. Olaylara çok seri ve uygun bir şekilde müdahale edecek düzeye geldiler. Bu eğitimler düzenli olarak devam edecek” dedi.

 

“HALKIMIZIN MALINI, CANINI KURTARAN TEŞKİLAT OLARAK GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu, ilk yapılan alımlarda itfaiye erlerini direkt göreve başlattıklarını ve bu süreçte eğitimlere devam ettiklerini, son alımlarda ise 4 aylık eğitim sonrası göreve başlattıklarını ifade etti.

Tuğluoğlu, Başkan Vahap Seçer’in itfaiye teşkilatının gerek personel gerek araç ve malzeme ihtiyacı konusunda hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, “Ata Eğitim Merkezi’ni de Sayın Başkanımızın sayesinde Mersinimize kazandırdık” dedi.(Haber Merkezi)