Akdeniz Gençliği Deniz Kampında | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz Gençliği Deniz Kampında

 Akdeniz Gençliği Deniz Kampında


Akdeniz Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen “Akdeniz Gençliği Deniz Kampında” projesi Altuğ Verdi Gençlik Kampında başladı.

Mersin Valiliği Himayelerinde Akdeniz Kaymakamlığı koordinesinde İl Emniyet, Akdeniz Gençlik ve Spor, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Akdeniz İlçe Milli Eğitim, Akdeniz İlçe Sağlık müdürlükleri ve İzcilik Federasyonu Mersin il temsilciklerinin ortaklığında Akdeniz’de yaşayan  sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı ailelerin çocuklarının, terör başta olmak üzere, suç ve suçlulardan, her türlü bağımlılıktan korumak, her koşulda devletin vatandaş ile birlikte olduğunun göstermek, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hayata geçirilen “Akdeniz Gençliği Deniz Kampında” projesi hayata geçirildi. Toplam 600 öğrencinin faydalanacağı kampın ilk dönemi 14-16 Mayıs tarihleri arasında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Silifke İlçesi Kapızlı mahallesindeki Altuğ Verdi Gençlik kampında gerçekleştirildi.

Kampın açılışına Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özgür Gözde ve Akdeniz Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Daydaş katıldı.

Akdeniz Gençliği Deniz Kampında projesinin 2. Dönemi 21-23 Mayıs Ortaokul kız, 3. Dönemi 28-30 Mayıs Ortaokul erkek ve 4. Dönemi 4-6 Haziran Lise kız olacak şekilde gerçekleştirilecek. Proje kapsamında öğrenciler deniz ve spor etkinlikleri, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma saatleri, mangala, okçuluk, sokak oyunları gibi aktivitelerle unutamayacakları bir kamp dönemi yaşatılıyor. (Haber Merkezi)