Toroslar’da hararet yükseldi | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar’da hararet yükseldi

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın belediyeyi MHP’li yönetimden 720 milyon lira borçla devraldıklarına yönelik beyan eski başkan Atsız Afşın Yılmaz tarafından yalanladı.

Toroslar’da hararet yükseldi


Hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Atsız Afşın Yılmaz, Abdurrahman Yıldız’ı doğruları söylememekle suçladı ve “Hem Sayıştay'dan hem de bağımsız denetçilerden hemen inceleme istiyoruz. Sonuçlar böyle çıkmazsa istifa edecek misin?” diye sordu.

Ağır ifadelerle dolu paylaşımda Abdurrahman Yıldız’a seslenen Atsız Afşın Yılmaz özetle şunları söyledi:

“Toroslar Belediyesi milyarlarca lira değerinde yüzlerce gayrimenkulü olan, birçok il belediyesinden daha sağlam mali yapıya sahip, Türkiye'nin en güçlü belediyelerinden biridir. Dönem başında bir kez gayrimenkul satışı yapılmış, bu gelirle de hem yüzlerce kilometre yol açımı, asfalt, parke, kaldırım, bahçe yolu vb. altyapı çalışması yapılmış hem de pandemide ve depremde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmiştir.

Belediyelerde satın alma usulü vardır, veresiye, muhasebeleştirilmemiş borç olmaz, yarım kalmış birkaç işlem olsa da bunlar kesinlikle bu boyutta değildir.

Ödenmiş borçları ödenmemiş gibi gösteriyorsun. Dönem boyunca meclis kararıyla yapılan borçlanmalar bellidir, ödenen bellidir, bakiyesi bellidir.

Belediye birimlerinin bütçeleri meclis tarafından her yıl belirlenir, borçlanma yetkisi meclis tarafından verilir, bunun dışına çıkılamaz. Yapılan ihaleler, bunların miktarları, yapılan işler bellidir.

Tabiidir ki, yaşanan ekonomik kriz neticesinde herkes gibi belediyeler de sıkıntılar çekmiştir. Bazı ödemeler yapılandırılmıştır. TOKİ'den gelmesi beklenen ödemenin gelmemesi nedeniyle nakit akışında sıkıntılar olmuştur. Ancak yapılan tüm işlemler Sayıştay denetimlerinden alnının akıyla çıkmıştır. Bunları popülist yaklaşımla, abartarak, yükselterek algı oluşturmaya çalışıyorsun.

Hem Sayıştay'dan hem de bağımsız denetçilerden hemen inceleme istiyoruz. Sonuçlar böyle çıkmazsa istifa edecek misin?” (Haber Merkezi)