“Yedikleri yemeğin parasını <br>bize ödetmek istiyorlar” | Güney Gazetesi Mersin

“Yedikleri yemeğin parasını
bize ödetmek istiyorlar”

Büro Emekçileri Sendikası, Maliye Bakanlığına “Tasarrufu emekçiler, yoksullar değil. Bu adaletsiz düzenden beslenenler yapsın” çağrısında bulundu. Sendikanın açıklamasında, “Devasa kârlar elde ettiğiniz halde sanki aynı hayatı yaşıyormuşuz gibi bizleri her seferinde aynı gemideyiz safsatası altında yeniden fedakârlık yapmaya çağırmaktan vazgeçin” denildi.

“Yedikleri yemeğin parasını <br>bize ödetmek istiyorlar”


ELVAN KONUK

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyesi Maliye çalışanları, Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri adı altında kamu çalışanlarının bazı haklarını kaldırmasına tepki gösterdi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen BES üyeleri, “Kamuda tasarruf hükümetin emekçileri ve halkı yoksullaştırma paketidir. Elinizi emeğimizden, ekmeğimizden çekin” yazılı pankart açtı.

 

“KRİZİN FATURASINI HALKA YIKMAK İSTİYORLAR”

 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, “Ülkeyi yönetenler “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” ile kendi elleriyle yarattıkları krizin faturasını yine biz kamu emekçilerine, halka yıkmak istiyorlar. Yıllardır hayat pahalılığı ile çalışanları ezmeleri, ücretlerimizi buharlaştırarak yoksulluk sınırının yarısına düşürmeleri yetmezmiş gibi elimizde kalan son haklarımızdan da vazgeçmemizi istiyorlar. Sıkmaktan delik kalmayan kemerlerimizi bu kez boynumuza geçirmek istiyorlar” dedi.

 

İŞ YÜKÜ ÇOK, SERVİS BİLE YOK

 

Kamu çalışanlarına az personelle çok iş yapılmasının dayatıldığını, istihdamın azaltıldığını, angarya çalışmanın artırıldığını ifade eden Göçmen, bunların üstüne son olarak personel servislerinin kaldırılmasıyla başta kadın ve engelli çalışanlar olmak üzere kamu emekçilerinin mağdur edildiğini söyledi.

 

“TASARRUFUN 40 KATI PATRONLARIN VERGİ AFFINA GİDECEK”

 

Hükümetin, kamu emekçilerinin kazanılmış haklarını kaldırarak 3 yılda 160 milyar TL tasarruf etmeyi planladığını kaydeden Göçmen, “Ama bu rakamın 34 katı yani 5 trilyon 358 milyar TL faize verilecek. 30 katı yani 4 trilyon 869 milyar TL savunma ve güvenlik adı altında silahlanmaya, 40 katı yani en az 6,4 trilyon TL patronlara vergi muafiyeti ve istisnası olarak verilecek. 4 katı şehir hastaneleri, hava limanları, yol, köprü, tünel gibi Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri kapsamında hizmet alımı, kullanım bedeli, katkı ve hazine garantisi olarak harcanacak” dedi.

 

“AYNI GEMİDEYİZ SAFSATASI”

 

Tasarruf paketinin “Yoksulun cebinden alıp zengine aktarma” anlamına geldiğini savunan Göçmen, “Tasarrufu emekçiler, yoksullar değil bu adaletsiz düzenden beslenenler yapsın.  Yarattığınız kriz sonucunda devasa kârlar elde ettiğiniz halde sanki aynı hayatı yaşıyormuşuz gibi bizleri her seferinde aynı gemideyiz safsatası altında yeniden fedakarlık yapmaya çağırmaktan vazgeçin. Faizden, ranttan, vergi aflarından, hazine garantilerinden, üç beş yerden alınan maaşlardan beslenen patronların, müteahhit çetelerinin, yandaşların keyfi bozulmasın diye yine bize kemer sıkın diyorlar. Onların yediği yemeğin hesabını bize ödetmek, sofralarını bize kaldırtmak istiyorlar. “Kamuda Tasarruf Paketi” ile kamu emekçileri olarak elimizde kalan son haklara da göz koyuyorlar” dedi.