“Yeni vergi paketi ile vatandaşın<br>ümüğünü daha da sıkacaklar” | Güney Gazetesi Mersin

“Yeni vergi paketi ile vatandaşın
ümüğünü daha da sıkacaklar”

AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken, hükümet şimdi de vatandaşlarımızın ümüğünü hazırladığı yeni vergi paketi ile daha da sıkmaya hazırlanıyor” dedi.

“Yeni vergi paketi ile vatandaşın<br>ümüğünü daha da sıkacaklar”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yeni vergi paketi ile ilgili konuştu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kocamaz, “Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken, hükümet aldığı tedbirlerle yaşanan sıkıntılara hiçbir çözüm üretemezken, sanki bu işin suçlusu vatandaşlarımızmış gibi, şimdi de vatandaşlarımızın ümüğünü hazırladığı yeni vergi paketi ile daha da sıkmaya, hatta nefessiz bırakıp canını almaya hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Ülkenin ekonomiden anlamayan insanların aldığı kararlar ile yönetildiğini söyleyen Kocamaz, “Bir defa Mehmet Şimşek ekonomist değil finansçı. Uyguladığı ekonomik programda her ne kadar açıkça söylenmese de resmen adı konulmamış bir İMF programı. Bu politikalarla, esnafı, işçiyi, çiftçiyi, hayvancıyı, dar gelirliyi, asgari ücretliyi, memuru, emekliyi yek ekmeğe mahkûm ve mağdur ettiler, adeta bitirdiler. Şimdi de yeni vergi paketi ile insanların üzerine biraz daha binerek yok etmenin derdindeler” dedi.

Kocamaz, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin dış politikada, iç politikada, güvenlikte, ekonomide, eğitimde, hukukta, adalette hemen her konuda geriye gittiğini söyledi.

İnsanlar ekonomik sıkıntılar çekerken iktidarın güç zehirlenmesi nedeniyle saray yaptırmaya devam ettiğini dile getiren Kocamaz, şu şekilde konuştu:

“Sadece yol ve inşaat üzerine çalışıyorlar, O’nun da nedeni belli.  “Devlet kesesinden bir lira harcamıyoruz” diyerek, bedelini milletin sırtına yükleyerek beşli çeteyi ihya etmek.

Yazıktır. Günahtır. Kesintisiz 22 yıl iktidarda kalacaksın. Sonuç; Milleti yek ekmeğe muhtaç etmek olacak. Beyler yetti artık. Düşün artık milletin yakasından. Millet sizin yalanlarınızdan, safsatalarınızdan bıktı, usandı. Ülkede bir avuç yandaş dışında herkes mutsuz. Liyakatin rafa kaldırıldığı, tek kişinin talimatlarıyla yönetilen bir Ülkede, uygulanan politikalarla problemlerin çözülebilmesi, başarılı olunabilmesi neredeyse imkânsız.

Ortada bu kadar problem varken, şimdi de tutturdular yeni bir Anayasa yapalım diyorlar. Neymiş, bu Anayasa vesayet Anayasasıymış. Neymiş bu Anayasayı darbeciler yapmış. Darbeciler yaptı dediğiniz Anayasanın yarıdan fazla maddelerini zaten siz değiştirmediniz mi? Kaldı ki, ettiğiniz yemine rağmen Anayasaya uymayarak, Anayasayı fiili olarak rafa kaldıran sizler değil misiniz?

Maksadınız belli. Millete bir kez daha cambaza bak diyerek, bir dönem daha Cumhurbaşkanlığını kapmak. Ama şunu bilin ki, Millet artık uyandı. Millet bundan sonra size inanmayacak ve gösterdiğiniz o cambaza bakmayacak.”