Çocuklar, sanatın büyülü dünyasında | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklar, sanatın büyülü dünyasında

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Adile Teyze, Halkkent ve Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören çocuklar, adını tüm dünyaya duyuran Mersinli sanatçı Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni gezdi. Çukurova’da üreten sanatçıların eserlerinin yer aldığı ‘Frekans C’ sergisini gezen çocuklar sergi sonrası minderlere oturup, gördükleri eserleri özgün bir biçimde resmetti.

Çocuklar, sanatın büyülü dünyasında


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Adile Teyze, Halkkent ve Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören çocuklar, adını tüm dünyaya duyuran ve aslen Mersinli sanatçı Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni gezdi.

Yenişehir Belediyesi bünyesinde hizmete açılan Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde; resim, heykel, seramik ve tekstilden oluşan ve Çukurova’da üreten sanatçıların eserlerinin yer aldığı ‘Frekans C’ sergisini gezen çocuklar, sanat eserlerini hayranlıkla izledi. Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nin Sanat Danışma Kurulu Üyesi Veli Mert, çocuklara galeri içerisinde yer alan eserler hakkında bilgi vererek, galeri içerisinde uygulanması gereken davranışlar, sunum teknikleri ve resim bilgisi üzerine onları aydınlattı. Galeri gezisinin ardından çocuklar minderlere oturup, sanat eserlerini kendi hayal dünyalarına uygun bir şekilde resmetti.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, Yenişehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni öğrencilerle birlikte gezmeye geldiklerini anlatarak, “Çocuklarımızla birlikte ‘Frekans C’ sergisine geldik. ‘Frekans C’ sergisinde tabloların yanı sıra üç boyutlu heykellerde mevcut. Çocuklarımızla birlikte buraya gelmeden önce tüm çocuk gelişim merkezlerimizde eş zamanlı sanat çalışmalarını sürdürüyorduk. Sergide de miniklerin bu deneyimleri görerek, hissederek yaşamalarına ve sanatın içinden geçmelerine fırsat verdik. Ardından da etkilendikleri tablolar ve heykeller önünde kendi sanat eserlerini ortaya çıkardılar” dedi.

Ahmet Yeşil Sanat Galerisinin Sanat Danışma Kurulu Üyesi Veli Mert, sanatın yaşantılarla buluştuğu yerin galeriler olduğunu belirterek, galeriyi ziyaret eden izleyicilere sanat nesnesi hakkında bilgi verdiklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)