Hibe desteği için en fazla başvuru Mersin’den | Güney Gazetesi Mersin

Hibe desteği için en fazla başvuru Mersin’den

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD III programına en fazla başvurunun 74 proje ile Mersinli üreticiler tarafından yapıldığını söyledi.

Hibe desteği için en fazla başvuru Mersin’den


İLKAY ADALIOĞLU
Türkiye ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla TKDK tarafından uygulanan IPARD III Programına 81 İlden 1.029 başvuru yapıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 74 proje ile en fazla başvurunun Mersinli üreticiler tarafından yapıldığını söyledi.

Projesi kabul edilen üreticilerin yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği alacağını dile getiren Pehlivan, “Mersin İlimizden başvurusu kabul edilen 2 milyar 63 milyon 321 bin 877 lira bedelli 74 projeye idari uygunluk ve teknik kontrolleri tamamlandıktan sonra yaklaşık 992 milyon 709 bin 869 lira hibe desteği sağlanacaktır.  En çok proje geliştirme başarısını gösteren Mersinli emektar çiftçilerimizi, üreticilerimizi tebrik ediyorum, uygulanacak bütün projelerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Toplam bütçesi 780 milyon Avro olan IPARD III Programı çerçevesinde 2024 yılında 248 Milyon Avro destek sağlanacağını belirten Pehlivan, şu bilgileri paylaştı:

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 2024 yılında çıkılacak çağrılara ilişkin açıklanan takvime göre; 80 milyon Avro bütçeli Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme projeleri için haziran ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacaktır.

90 milyon Avro bütçeli Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırım projeleri için temmuz ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacaktır.

12 milyon Avro bütçeli Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri) projesi için ağustos ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacaktır.”