Acele sponsor aranıyor! | Güney Gazetesi Mersin

Acele sponsor aranıyor!

Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Mersin Ampute Futbol Kulübü arafta kaldı. Şampiyon takımın başkanı Ali Yanaç, destek bulamazlarsa 1. Lige dönmek zorunda kalacaklarını söylüyor

Acele sponsor aranıyor!


HASAN KÜÇÜK

Geçen sezon Türkiye Ampute 1. Ligini şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig’e yükselen Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol takımı yeni oyuncu transferi için maddi destek bulamadığı takdirde yeniden 1. Ligde mücadele etmek zorunda kalacak.

Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Başkanı Ali Yanaç GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Ampute Futbol takımlarının geçen sezon şampiyon olarak Süper Lig’e çıktığını hatırlattı. Takımlarının Süper Lig’de devam edebilmesi için sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Yanaç, “Mersin İdman Yurdu’nun maçları bile yayınlanmazken Ampute Süper Lig’de maçlar TRT Spor Yıldız’da canlı yayınlanıyor. Mersin’i güzel bir şekilde tanıtmak için iyi oynamamız lazım. İyi oynamak için ise 4 tane yeni yabancı transferi yapmalıyız. Bir tane yabancı oyuncumuz var. 5 yabancının maliyeti bize 3 buçuk milyonu buluyor. 2024-2025 bütçemiz 6 milyon lirayı bulacak. Çünkü buradaki sporcularımızın ve deplasmandaki maçların maliyetleri var. Konaklama masrafımız var. Her deplasmanın bugünkü maliyeti 50 bin TL. Buda yılda sadece 650 bin TL deplasmanda harcayacağımız para demek. Buda sadece konaklama yeme içme masrafı ve ulaşım dahil değil” dedi.

 

 

“SPONSORA İSİM HAKKI VERECEĞİZ”

Sponsor buldukları takdirde Süper Lig’de devam edeceklerini bulamadıkları takdirde ise yeniden 1. Ligde oynayacaklarını anlatan Yanaç, “1. Ligde devam edersek TRT’deki canlı yayın hakkımız ölecek. Canlı yayın hakkımızın olmaması nedeniyle Mersin’in zararı olacak. Ulusal ve uluslararasında Mersin’in ismi duyulmayacak. Mersinlilere buradan sponsor olmaları için çağrı yapıyorum. Sponsor olacak firmanın ismini kulübümüzün önünde yer alacak. İsim hakkını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıldan 8 oyuncu ile yollarına devam edeceklerini belirten Yanaç şunları söyledi: “Bizi sıkıntıya sokacak yabancı oyuncular. 5 yabancı sporcuyu averaj takımı olmamak için istiyoruz. Biz ilk 4 takım arasında yer almak istiyoruz. Geçen yılki oyuncularla yolumuza devam edebiliriz ancak gelenden 10, gidenden 10 yeriz. Bunun önüne geçmek için 4 yeni yabancı almamız şart. Bu konuyu Mersin Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik yardımcı olacaklarını söylediler.”