"Mersin’de 7 kişiden 1’i sığınmacı” | Güney Gazetesi Mersin

"Mersin’de 7 kişiden 1’i sığınmacı”

Mersin’de yaklaşık 300 bin sığınmacı olduğunu söyleyen MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “Yani 7 kişiden 1 tanesi sığınmacı. Mersin halkı sosyolojik ve ekonomik açıdan huzursuz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri en kısa sürede sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, geri kabul anlaşması son bulmalıdır” dedi.




ELVAN KONUK

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal TBMM Genel Kurulu’nda sığınmacılar meselesiyle ilgili konuştu. Sığınmacılar meselesinin çözüm bekleyen çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Uysal, “Göç İdaresi’ne göre ülkemizde 4 milyon 600 bin civarında sığınmacı var. Bazı Avrupa Ülkelerinin nüfusundan fazla. Aziz Türk Milleti zorda kalanlara ve darda olanlara hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. Önce insan diyerek her fırsatta mazlumlara sahip çıkmış, ülkemize sığınan insanları ötekileştirmeden kucak açmış ve birlikte yaşamıştır” dedi.

 

“MERSİN HALKI SOSYOLOJİK VE EKONOMİK OLARAK HUZURSUZ”

 

Sığınmacılar sorunun uluslararası bir sorun olduğunu ifade eden Uysal, şu şekilde konuştu:

“Mersin’de neredeyse 300 bin sığınmacı var. Yani 7 kişiden 1 tanesi sığınmacı. Mersin halkı sosyolojik ve ekonomik açıdan huzursuz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri en kısa sürede sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, geri kabul anlaşması son bulmalıdır.’ Liderimizin bu sözleri vatanımızın huzuru ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Sığınmacılar ve göç konusunda partimizin görüşü milletimizle aynıdır.

Göçün getirdiği sorunları ülkeler tek başına çözemezler, bu uluslararası bir sorundur. Ama Türkiye bu konuda her zamanki gibi yalnız. Bu nedenle sığınmacı sorununu ortak vicdanla ve konunun uzmanlarıyla biz çözmeliyiz. MHP 6 yıl önce bir komisyon kurdu ve çok yönlü bir rapor hazırladı. Yani biz hazırız. Dilini, geleneklerini, akrabalarını geride bırakarak ülkemizde zor şartlarda yaşayan insanlar elbette ülkelerine dönmek ve vatandaşlarına kavuşmak isterler. Yeter ki onları teşvik edelim, yeter ki alt yapıları oluşturalım.

Uluslararası çözüm ortaklarıyla birlikte en sağlıklı ve hızlı biçimde sığınmacıların ülkelerine dönmelerini organize etmeliyiz. Çünkü aziz milletimiz misafirperverliğini en iyi şekilde yerine getirmiştir.”