Başarı oranı her yıl artıyor | Güney Gazetesi Mersin

Başarı oranı her yıl artıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in dört bir yanında çağdaş ve eşit eğitim için hizmet veren Kurs Merkezlerinin başarı oranı her geçen gün artıyor.  2024 LGS sonuçlarına göre 10 ilçede bulunan 18 LGS kurs merkezinde eğitim alan öğrencilerden 101’i yüzde 5’lik dilime girdi. Her yıl başarısını artıran kurs merkezleri, sınav öncesinden tercih dönemine kadar öğrencilerin yanında oluyor. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih danışmanlık hizmetini de başlatan kurs merkezleri, doğru tercih için öğrencilere yol göstermeye devam ediyor.

Başarı oranı her yıl artıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin başarı oranı her geçen gün artıyor. 2024 LGS sonuçlarına göre 10 ilçede bulunan 18 LGS kurs merkezinde eğitim alan öğrencilerden 101’i yüzde 5’lik dilime girdi.

Verdiği çağdaş ve vizyonel eğitimle sınav öncesi süreçten başlayarak öğrencilerin her anında yanında olan kurs merkezleri, LGS (Liselere Geçiş Sistemi Sınavı) tercih sürecinde danışmanlık hizmeti vererek, öğrencilere yol göstermeye devam ediyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kurs merkezlerine akın eden öğrenciler, doğru tercih için Büyükşehir’in uzman rehberlik öğretmenlerinden fikir alıyor. Önemli başarı elde eden öğrenciler de çocuğunun başarısından mutlu olan veliler de hem sınav sürecinde hem de sonrasında verilen desteklerden son derece memnun.

 

“101 ÖĞRENCİMİZ YÜZDE 5’LİK DİLİME GİRDİ”

 

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, başarı oranını artırdıklarını belirterek, “Açıklanan 2024 LGS sonuçlarına göre 10 ilçemizde bulunan 18 LGS kurs merkezimizde eğitim alan 2 bin 920 öğrencimizden 101’i yüzde 5’lik dilime girerek büyük bir başarıya imza attılar. Geçen yıl yüzde 5’lik dilimde 87 öğrencimiz yer aldı. Bu yıl Eğitim Hizmetleri ailesi olarak bu başarıyı arttırdığımızdan dolayı bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“TERCİH DANIŞMANLIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

 

Karakuş, LGS öğrencilerine danışmanlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekleyerek, “18 LGS kurs merkezimiz öğrencilere gerekli tercih danışmanlığı hizmetini verecekler. Ayrıca dışarıdan bizlerden destek almak isteyen vatandaşlarımıza da bu hizmetimizi sunuyoruz. Destek almak isteyen öğrencilerimizi ve velilerimizi kurumlarımıza bekliyoruz” diye belirtti. (Haber Merkezi)