Hakeme yumruk! | Güney Gazetesi Mersin

Hakeme yumruk!

Erdemli’deki Mahalleler Arası Kaymakamlık Turnuvasında futbolcu hakeme saldırdı, maç iptal edildi, seyirciler çıkışta birbirine girdi

Hakeme yumruk!


HASAN KÜÇÜK

 

Erdemli İlçesi’nde Alibeyli ile Güzeloluk Mahalleleri arasında oynanan Mahalleler Arası Kaymakamlık Futbol Turnuvasında gösterilen iki kırmızı kart sonrası bir futbolcu hakeme yumrukla saldırdı. Araya giren bir başka futbolcu yumruğun hakeme değmesini önlerken karşılaşma iptal edildi.

 

Alınan bilgiye göre, Erdemli Kayacı Sahası’nda oynanan Alibeyli-Güzeloluk karşılaşmasında yaşanan gerginlik ve küfürleşme sonrası maçın hakemi tarafından iki takımdan birer oyuncu kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu duruma öfkelenen Alibeylispor’dan bir futbolcu koşarak hakeme yumruklu saldırı girişiminde bulundu. Diğer futbolcuların araya girmesi ile atılan yumruk hakeme isabet etmezken maç iptal edildi. Maçın tatil edilmesinin ardından saldırı girişiminde bulunan futbolcu rapor yazan hakemin odasına giderek özür diledi. Hakem şikayetçi olmadı. Maçın iptal olmasının ardından tribünlerden ayrılan iki takım seyircileri çıkışta tekmeli yumruklu kavgaya tutuştu. Kavga jandarma ekiplerinin araya girmesi ile sona erdi.

 

HAKEM VE GÖZLEMCİLERDEN SALDIRIYA KINAMA

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler Derneği Mersin Şubesi, Alibeyli-Güzeloluk maçında yaşanan olaylar nedeniyle bir kınama mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “03.07.2024 tarihinde Erdemli Kayacı sahasında Alibeyli-Güzeloluk arasında oynanan Erdemli Mahalleler Arası Futbol müsabakasında hakemlerimiz saldırıya uğramıştır. Gelişen olaylar sonucunda bu tür seviyesizce saldırıları gerçekleştirenleri ve gerçekleşmesine vesile olan kişileri şiddetle kınıyoruz. Hakemlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Her zamanki hakkaniyet ve disiplinden taviz vermeden sezonun geri kalan müsabakalarında da adaletin gereğini yapmaya devam edeceğimizi hatırlatırız.”


  Hakeme yumruk!