Mine Söğüt, Taşucu’nda okurlarıyla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Mine Söğüt, Taşucu’nda okurlarıyla buluştu

Yazar Mine Söğüt Silifkeli okurlarıyla Taşucu Amfora Müzesinde buluştu. Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Tarsus Antik Sahaf Kitabevi iş birliğiyle düzenlenen sohbet ve imza günü etkinliğine yaz tatiline rağmen ilgi büyüktü.

Mine Söğüt, Taşucu’nda okurlarıyla buluştu


Vakıf Başkanı Mustafa Eyce Mine Söğüt ile Taşucu’nda söyleşmekten mutlu olduklarını söyledi. Konuşmasında hayatından ve ailesinden kesitler sunan yazar ardından okurlardan gelen soruları yanıtladı.

Kitaplarla dolu, her ortamda kitap okunan bir evde büyüdüğünü, çok küçük yaşlarda Oğuz Atay, Nâzım Hikmet ve Samed Behrengi ile tanıştığını ve etkilendiğini belirten yazar, Leyla Erbil’i de çok sevdiğini kaydetti.

Okuru yoran bir yazar olduğunu ve mutlu sonları hiç sevmediğini belirten Söğüt, “Kitaplarımdaki temel konu otoriteye karşı insandır” dedi. Gerçeği yazdığı için kitaplarında karanlık, karamsar bir tablo ortaya çıksa da aslında “şen şakrak” olduğunu vurgulayan Söğüt, gelen bir soru üzerine “Cebinizde kredi kartı varsa ‘anarşist’, pet şişeden su içiyorsanız ‘çevreci’ olamazsınız!” diye konuştu.

Yazarın kitap kapaklarını hazırlayan eşi ressam-karikatürist Bahadır Baruter’in bazı çalışmaları da etkinlikte sergilendi. Büyük ilgi gören sohbetin ardından yazar kitaplarını imzaladı. (Haber Merkezi)