ÇBK sessiz ve derinden | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK sessiz ve derinden

Kadın Basketbolundaki gururumuz transferde ser veriyor sır vermiyor. Sürpriz, ses getirecek transferlerin eli kulağında

ÇBK sessiz ve derinden


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni ikinci tamamlayan, Final Four’a ev sahipliği yaptığı Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde ise 4. olan ÇBK Mersin’de sessizlik var. Kulüpler transfer ettiği oyuncularını bir bir açıklarken ÇBK Mersin’de transfer edilen oyuncularla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. ÇBK’da transferlerin 10 gün içinde açıklanması bekleniyor.

ÇBK Mersin’in mayıs ayında 3 yıllığına anlaştığı İspanyol Başantrenör Víctor Lapeña Kanada Kadın Milli Takımını çalıştırdığı için bu ayın sonunda takımın başına gelmesi bekleniyor. Şutör gard pozisyonu için adı Fenerbahçe ile anılan top cambazı lakaplı Fransız Marine Johannes’u kadrosuna kattı ancak bununla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Turuncu Siyahlıların yabancı oyuncu olarak geçen yıldan İspanyol oyuncu Maria Araujo’nun sözleşmesi devam ediyor. 5 veya 6 yabancı oyuncu almayı planlayan ÇBK Mersin’de yönetimin çok sayıda yabancı oyuncu ile görüştüğü ve bazıları ile anlaştığı öğrenildi. Ancak transferlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken kulübün önümüzdeki günlerde transfer bombalarını arka arkaya patlatması bekleniyor.

ÇBK Mersin’de Türk oyuncu olarak ise Asena Yalçın, Sinem Ataş ve Derin Yaya’nın sözleşmesi devam ediyor.  Kiralık olarak başka takımlara giden İlayda Güner, Şevval Akalan ve Şuğranur Sönmez de takıma döndü. Türk oyuncular 5 Ağustos’ta yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Transferleri gerçekleştirilen ancak isimleri henüz açıklanmaya yabancı oyuncular ise WNBA’de oynadıkları takdirde buradaki maçları bittikten sonra takımla çalışmalara katılacak.

Geçen sezon KBSL’de Eurolig’de istediği şampiyonluğu bir türlü elde edemeyen Turuncu Siyahlı ekip bu sene şehre şampiyonluk kazandırmak için iddialı bir kadro kuruyor.