Rüyaydı gerçek oldu | Güney Gazetesi Mersin

Rüyaydı gerçek oldu

Mersinli milli basketbolcu Feryal Defne hem burslu olarak okuyacak hem de Konferans Ligi’nde 5 şampiyonluğu bulunan West Virginia Üniversitesi Spor Kulübü’nde forma giyecek

Rüyaydı gerçek oldu


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Çankaya Üniversitesi’nde forma giyen 17 yaşındaki Mersinli basketbolcu Feryal Defne Atlı, Amerika’deki West Virginia Üniversitesi Spor Kulübü’ne transfer oldu. Feryal Defne Atlı burslu olarak hem West Virginia Üniversitesi’nde okuyacak hem de Amerikan Konferans Ligi’nde 5 şampiyonluğu bulunan üniversitenin kulübünde basketbol oynayacak.

Spora 5 yaşında cimnastik eğitimiyle başlayan Mersinli Defne, yüzme ve tenis sporuyla ilgilenmesinin ardından 8 yaşında basketbola merak sardı. Lisans çıkarmasının ardından özel bir spor kulübünde başarılar elde etti ve Çankaya Üniversitesi’nin seçmelerine katıldı. 2021 yılından kulübün ana kadrosunda yer aldı. 2022’de U16 Türkiye liginde en iyi Ribaund kraliçesi, 2023 U18 Türkiye Şampiyonasında 2 ödül (en iyi blok ve ribaund liderliği ödülü) ve 2024 sezonunda da 3 ödülün (Ribaund lideri, blok lideri,  En iyi beş oyuncu) sahibi oldu. Geçen sezon Çankaya Üniversitesi forması ile çıktığı 34 maçta toplam 13 saat 18 dakika 52 saniye parkede kalarak 348 sayı üretti. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye U18 Milli Takım kadrosunda bulunmasının ardından Atlı, 6-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenen ve FIBA U20 Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda ise U20 Milli Takım kadrosunda yer aldı. Feryal,  3-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenecek 2024 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'na katılacak U18 Milli Takım kadrosunda de yer alıyor. Feryal Defne Atlı artık hem eğitimine ve spor hayatına ABD’de devam edecek.

 

 

 

ANNE GÜLER ERSAN: GURUR DUYDUK

Sağlık sektöründe çalışan Anne Güler Ersan GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Çankaya Üniversitesi’nde ve U18 ve U20 Milli Takımda başarılar elde eden kızı Defne’nin ABD’den davet almasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Amerika’daki West Virginia Üniversitesi’nin yanında yurt dışındaki başka üniversitelerden teklif geldiğini ifade eden Ersan, “Amerika’yı değerlendirmek istedi. Burslu olarak West Virginia Üniversitesi’nin sağlık bölümünde okuyacak. West Virginia Spor Kulübü’nde basketbol oynayacak” dedi.

 

 

Kızının Virginia Üniversitesi yanında Teksas Üniversitesi’nden de davet aldığını ifade eden Ersan şunları söyledi: “Bunun için Çankaya Üniversitesi A takım oyuncuları Shatori Walker başta olmak üzere diğer Amerikalı arkadaşları olumlu görüş belirttiler. Defne’nin harika işler yaptığını sahada çok iyi mücadele ettiğini belirttiler. Mütevazi olmaması gerektiğini söylemişler. Bu benim bir anne olarak daha fazla gurur duymamı sağladı. Defne işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Gurur duyduk. Teksas Üniversitesi Amerika’da en yükseklerde. Hem basketbol anlamında Amerika’da konferans ligi seviyesinde takımlarından ligde en iyilerden biri. Biz sağlık bölümü olsun istiyorduk. Oradaki menajerimiz Tamer Türkman’ın da yönlendirmesi ile West Virginia Üniversitesi tercih ettik. Umarım sağlıklı başlar ve güzel bir şekilde devam eder. West Virginia Konferans Ligi takımlarından biri. 5 tane şampiyonluğu var. Başantrenörü Teksas’tan gelmiş. Defne’yi çok istedi.”