Limon üreticisi yalnız bırakıldı! | Güney Gazetesi Mersin

Limon üreticisi yalnız bırakıldı!

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, meclisteki konuşmasında, Mersinli limon üreticisinin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti.

Limon üreticisi yalnız bırakıldı!


ABİDİN YAĞMUR


Ekmen,  “Mersin çiftçisi bir lira fiyat biçilen ürününe 2 TL toplama bedeli, 3 TL da nakliye bedeli ödeyemediği için narenciye bahçede kalmıştır. Bunun sonucu Akdeniz sineği yeniden baş göstermiştir. Tüm çağrılarımıza rağmen bir satın alma gerçekleşmedi. Ama eğer aynı ürün pamuk olsa Çukobirlik, şeker pancarı olsa Pankobirlik, fındık veya hububat olsa TMO, çay olsa Çaykur tarafından satın alınacak ve çiftçi mağdur edilmeyecekti. Ama narenciye ve limonun sahibi yok. Mersin’in sahibi yok. Bu plansızlık ve desteksizliğin sonucunda ise tarlada 1 TL’ye kalan limon bugün marketlerde 70 TL’ye satılmaktadır” dedi.

 

“METRO PROJESİ GECİKTİRİLDİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin metro projesinin de uzun süre engellendiğine işaret eden Mehmet Emin Ekmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mersin’in başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in metro projesi yıllarca Maliye Bakanı masasında beklemiş, öyle ki Sayın Nebati Mersin milletvekili adayı olduğunda dahi çağrılarımıza kulak tıkayarak o imzayı atmamıştı. Sayın Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra attığı ilk imzalardan biri de Mersin metrosu finansman teminine dair imzadır. Ancak olan, Mersin’in ve Mersinli’nin yıllarına olmuştur.”