Ülkü Ongun, hayatını kaybetti | Güney Gazetesi Mersin

Ülkü Ongun, hayatını kaybetti

Mersin’in tanınmış isimlerinden Ülkü Ongun, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Ülkü Ongun, hayatını kaybetti


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi gazeteci Ülkü Ongun, 4 Ağustos Pazar günü hayatını kaybetti. Ongun'un vefatı, Mersin’de derin bir üzüntü yarattı.

Ülkü Ongun'un vefat haberi üzerine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "Uzun yıllar mesleğimize başarıyla hizmet veren üyemiz Ülkü Ongun’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

 

ÜLKÜ ONGUN KİMDİR?

 

1934 İstanbul doğumlu olan Ülkü Ongun, Kaliforniya Üniversitesi mezunuydu. Gazeteciliğe 1952 yılında Hergün Gazetesi'nde başlayan Ongun, North American News Paper Alliance Sendikası'nın Türkiye muhabirliği görevini de üstlenmişti.

Ülkü Ongun, Mersin'e önemli hizmetlerde bulundu. Ongun, Mersin Yenişehir'e kendi adını taşıyan bir kütüphane kazandırdı. Ayrıca, vefat eden babası Mehmet Faruk Gürtunca adına Mersin Mezitli'de bir kütüphane açtı. Soroptimist Kulübü'nü kuran ve başkanlığını yürüten Ülkü Ongun, iki çocuk annesiydi. Ongun, aynı zamanda Yazar İpek Ongun’un akrabasıydı. (Haber Merkezi)