Mersin’in her köşesinde kadının emeği var | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in her köşesinde kadının emeği var

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kadınlar, belediyede adından daha çok söz ettirir oldu.

Mersin’in her köşesinde kadının emeği var


Daire başkanından temizlik personeline, muhabirinden zabıta memuruna, mühendisinden itfaiye personeline kadar kadınlar, Büyükşehir’de varlığını hissettiriyor ve cinsiyetleriyle değil, işleriyle öne çıkıyor.

 

 

 “CİNSİYETİMLE DEĞİL, MESLEĞİMLE VE İŞGÜCÜMLE DEĞER GÖRÜYORUM”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü’nde kaptan olarak çalışan Pelin Teymur, Büyükşehir’de her birimde kadın istihdamını gördüklerini söyleyerek, “Ben Belediyemizin tek kadın kaptanıyım. Toplumda cinsiyetle alakalı ciddi baskılar var. Ama ben Büyükşehir’de cinsiyetimle, ismimle ya da kıyafetimle değil; kimliğimle, mesleğimle, unvanımla ve işgücümle değer görüyorum ve hiçbir şekilde cinsiyet ayrımını hissetmiyorum” dedi.

 

 

“BELEDİYE’DE ADIMIZDAN BU KADAR SÖZ ETTİRMEMİZ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda muhabir olarak görev yapan Seda Özdemir, “Mersin’de hizmet verdiğimiz her alanda olduğu gibi, daire başkanlığımızda da kadınlar olarak söz sahibiyiz. Büyükşehir çatısı altında, yönetim kadrosundan en alt kademeye kadar kadınlar olarak biz varız ve bu bizim açımızdan çok büyük bir gurur kaynağı. Bizlere bu olanağı sağlayan Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 “KADIN İSTERSE, YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”

 

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda otobüs şoförü olarak görev yapan Sultan Yüksel, Başkan Seçer’in istihdam konusunda kadınlara her zaman öncelik verdiğini belirterek, “Başkanımıza hem kadınlara öncelik verdiği için, hem de kadınların ekonomik anlamda özgürleşmesinin yolunu açtığı için teşekkür etmek istiyorum. Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ben de buna inandım ve yapabileceğimden emindim, kendime güvenim yüksekti. 2019 yılında başvuru yaptım ve Başkanımız da kadınlara öncelik verdiği için işe alındım” dedi.

 

 

 

 “BAŞKANIMIZIN, KADINLARA VERDİĞİ DESTEKLE BURADAYIZ”

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Süpürge Aracı kullanan Gülsüm Buko Türben, işini severek ve gururla yaptığını belirtti. Kendisine böyle bir imkânı tanıdığı için Başkan Seçer’e teşekkür eden Türben, “‘Kadın bunu yapamaz’ diyen herkese, azmimizi ve çabamızı gösteriyoruz” dedi.

 

 

 “ÖZEL SEKTÖRDE ÇOK FAZLA AYRIMCILIK YAŞAMIŞTIM”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşhane’de ustabaşı olarak görev yapan Nuriye Kızılbay,  “Biz kadınlar çoğu yerde, özellikle de özel sektörde çalıştığımızda çok fazla zorlanıyoruz. Belediye bizim için bir ayrıcalık.  Vahap Başkanımız çok farklı birisi. ‘Kadın’ dendiği zaman, O’nun için her şey bitmiştir. Bize hak verip, önem vermesi benim için çok güzel bir duygu. Daha önce çalıştığım özel sektörde çok fazla ayrımcılık yaşamıştım, ama burada tam aksine kadın olduğum için daha kıymetliyim” ifadelerine yer verdi.

 

 

“BELEDİYE KADINLARLA GÜÇLÜDÜR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde hemşire olarak görev yapan Berfin Çağatay, Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yıldır görev yaptığından söz ederek, “Yatalak ve hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalarımıza pansuman, enjeksiyon, serum takma gibi hizmetler veriyoruz” dedi. Son 5 yıldır Büyükşehir çatısı altında kadınların sayısında yaşanan artışın kendileri için gurur verici olduğundan söz ederek, Büyükşehir’de çalıştığı için duyduğu mutluluğu ifade eden Çağatay, “Kadınların her yerde çalışması, bizler için gurur verici bir durum. 5 yıldır sağımız, solumuz her yerimiz biz kadınlarla dolu ve bu bizi mutlu ediyor. Belediye kadınlarla güçlüdür” ifadelerini kullandı.

 

 

“KADIN İTFAİYECİ OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

 

Elif Beyza Ehliz ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda kadın itfaiye personeli olarak görev yapıyor. Kadın itfaiyeci olarak çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Ehliz, “Kadın itfaiyeci olmak çok güzel bir duygu. Alışılagelmiş bir şey olmadığı için, dışarıda çok güzel tepkiler alıyoruz. Tarif edilmez bir duygu. Hayvanlara, insanlara, bütün canlara yardımcı olmak çok güzel bir şey. Kadın erkek fark etmeksizin, yanlarında olduğumuzu bilmeleri benim adıma çok kıymetli” dedi. (Haber Merkezi)