Silifke “4” köşe | Güney Gazetesi Mersin

Silifke “4” köşe

Metin Sevinç’in hattrick yaptığı maçta Anadolu Üniversitesini deplasmanda 4 golle geçen Silifke’de büyük “Sevinç” yaşanıyor. Teknik Direktör İlker Avcıbay, “Uyguladığımız taktik ve disiplinle zor rakibimiz karşısında aldığımız 3 puan bizi mutlu etti” dedi.

Silifke “4” köşe


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grup 3. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Eskişehir ekibi Anadolu Üniversitesi’ni 4-0 yenen Silifke Belediyespor’da büyük sevinç yaşanıyor. İkinci yarıda oyuna girmesine rağmen hattrick yaparak 3 gol atan Metin Sevinç ilçede kahraman oldu. Puanını 7’ye çıkaran Mavi Yengeçler grubunda 3. sıraya yükseldi.

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Eskişehir’in zor bir deplasman olduğunu, rakibin deneyimli oyunculardan kurulu bir ekip olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Sahanın konumu ve hava şartları etkileyeceği için kolay bir maç olmayacağını tahmin ediyorduk. Maçın başlarında oyunu dengede tutup çok risk almadan oynamak istedik. Topu biraz rakibe bıraktık. Planımız oyunu dengeye getirdikten sona topa sahip olmaktı. Rüzgârın arkamızda esmesi biraz dezavantaj oldu.  Sahayı tanıyan rakibimiz, kenar hücumları ile merkezden fazla pozisyon vermedi, Orta sahamızı çok iyi karşıladı. Kenar oyuncularımız iyi idi. Bir iki tane etkili pozisyonları vardı. Biz de geçişlerde pozisyon yakaladık. Fakat topa sahip olamadığımız, topun zeminden sektiği bölümde isteğimiz hücum geçişlerini yapamadık. İlk yarının son bölümünde direkten dönen bir topları var.”

 

“SONRADAN GİREN OYUNCUMUZUN KATKI VERMESİ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Devre arasında Harun’un yerine Metin Sevinç’i oyuna aldıklarını anlatan Avcıbay şöyle devam etti:

“Geçen hafta kadroya kattığımız Harun’u fiziksel olarak hazır olduğu için ilk 11’e almıştık. Metin’i fiziksel olarak hazır olmadığı için hamle gücü olarak kullandık. Metin çok güzel 3 gol attı. Metin çok kaliteli bir oyuncu. Diğer oyuncularımız da öyle. Giren oyuncunun katkı vermesi beni çok sevindiriyor. Takımımım adına çok mutlu ediyor. Ayrıca gollerden sonra yedek oyuncuların, tüm kulübenin, kale arkasında ısınan oyuncularımızın birlikte sevinmesi çok güzel bir takımdaşlık örneği. Bundan dolayı oyuncularıma, takım kaptanlarıma teşekkür ederim. Saygı ve sevgi ortamını sağladık. Bu kolay olmuyor. Çok ciddi bir gruptayız. Çok zor rakiplerimiz var. Anadolu Üniversitesi de hafife alınacak bir rakip değildi. Zor şartlarda zor takımlara karşı mücadele ediyoruz. Burada en büyük başarımız taktik ve disiplin. Oyuncularım bunu çok iyi uyguluyor. Şimdi hücum geçişlerimizin de git gide artacağını düşünüyoruz. Hücuma geçiş yapacağımız oyunlar başlayacak. Bundan sonraki süreçte üzerine koyarak devam edeceğiz.