“Kazanacak güçteyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kazanacak güçteyiz”

Sezonun ilk maçında Emlak Konut ile deplasmanda karşılaşacak olan Turuncu Siyahlılarda hedef galibiyet. Güney’e konuşan Genel Menajer İnceer, “Takımın kimyası oturdu. Sezona hazırız” dedi ve ekledi:

“Kazanacak güçteyiz”


HASAN KÜÇÜK 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (TKBSL)  ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin, Türkiye liginde sezonun ilk maçında cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Emlak Konut maçının hazırlıklarına başladı. İspanyol Başantrenör Victor Lapena yönetimindeki çalışmaya henüz takıma katılmayan 3 yabancı oyuncu hariç bütün oyuncular katıldı. Yaklaşık 3 saat süren antrenmanda oyuncular pas ve taktik çalışması yaptı.

ÇBK Mersin Genel Menajeri Aslı İnceer, GÜNEY’e yaptığı açıklamada “1 Ağustos’ta başladığımız hazırlık sürecini çok iyi geçirdik. Cukurova Cup’ta oynadığımız 3 maçta takımı görme şansımız oldu. Takımın kimyası yavaş yavaş oturmaya başladı. Çukurova Cup’ta 3 maçta üst üste 3 galibiyet aldık. Turnuva bizim açımızdan çok verimli geçti” dedi.

 

“GÜZEL BİR MAÇ OLACAK”

KBSL’de cumartesi günü sezonun ilk maçında karşılaşacakları Emlak Konut maçının hazırlıklarına dün başladıklarını anlatan İnceer şöyle devam etti: “Takım olarak çok hazırız. Deplasmanda sezona galibiyetle başlamak istiyoruz. Bu maçı kazanabilecek güçteyiz. Oradan galibiyetle döneceğimize inancım tam. Rakibimiz iyi bir kadro kurdu. Emlak Konut bu ligin iyi ekiplerinden biri. Normalde 4 yabancıları var. Oyuncularının biri WNBA’da oynadığı için sezona 3 yabancı ile başlayacaklar. Tecrübeli bir takım. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Biz oradan galibiyetle dönmek istiyoruz.”

 

“OYUNCULARIMIZ ÇABUK ADAPTE OLDU”

Şu anda yabancı oyunculardan 6’sının takıma katıldığını hatırlatan İnceer şunları söyledi: 4 Ekim’de Natasha Howard gelecek. Karlie Samuelson 26 Eylül’de direk İstanbul’a gelecek. Diğer yabancı oyuncumuz Kayla Thornton ise ülkesindeki maçlar bittikten sonra takımımıza katılacak. Takımdaki bütün oyuncular yeni olduğu için biraz adaptasyon sürecinin zor olacağını düşünüyordum. Fakat takımda sanki uzun yıllar beraber oynuyorlarmış gibi bir kimya oluştu. Hem arkadaşlık olsun hem basketbol olsun. Çok çabuk adapte oldular. Sezon başında hep birlikte olmamız büyük avantaj oldu. Güzel bir birliktelik ve beraberlik var.

Eurolig’de ilk maçlarını Bourges ile Fransa’da oynayacaklarını hatırlatan İnceer “Emlak Konut’un ardından Nesibe Aydın daha sonra ise Bourges maçı için Fransa’ya gideceğiz. Bourges maçında 8 yabancımızın tamamı kadroda olacak” diye konuştu.    

Taraftarların hiçbir zaman kendilerinden desteğini esirgemediğini anlatan İnceer “Avrupa maçı dâhil olmak üzere ilk 3 maç deplasmandayız. Mersin’deki ilk maçımızda tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği bizim için çok önemli.” diyerek sözlerini noktaladı.