“Hedefimiz kazanmak” | Güney Gazetesi Mersin

“Hedefimiz kazanmak”

Sezonun ilk maçında cumartesi günü Galatasaray’ı ağırlayacak olan İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, sezona iyi başlamaya kararlı olduklarını söyledi

“Hedefimiz kazanmak”


HASAN KÜÇÜK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 2024-2025 sezonunda ilk hafta cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. TKBL’de Mersin’in temsilcilerinden İlkem Yapı Tarsusspor ilk maçta ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray Çağdaş Faktoring’i konuk edecek. Tarsusspor Galatasaray maçı hazırlıklarını Servet Tazegül Spor Salonu’nda sürdürüyor. İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün iyi geçen hazırlık döneminde ufak tefek sakatlıklar yaşadıklarını söyledi. Üst üste turnuvaya katılınca bazı oyuncularında deformasyon olduğunu ifade eden Akgün, “Maalesef oyuncumuz Ezgi Manlacı talihsiz bir sakatlık yaşadı. Sezonu kapattı. Onun yerine takviye yapmayı düşünüyoruz. Konuştuğumuz görüştüğümüz birkaç oyuncu var. Hazırlık döneminde kaybettiğimiz ve kazandığımız maçlar oldu.  Kaybettiğimiz maçlar içinde bile iyi sinyaller verdik. Umarım yeni sezonda geçen yılki sıkıntıları yaşamadan üst sıraları hedefleyen bir yerde olmak istiyoruz” dedi.

 

 

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”

Zor ve çok çetin ligde herkesin ritmini bulmasının birkaç haftayı alacağını vurgulayan Akgün şunları söyledi: “Çünkü uzun bir ara oldu. Bizde Galatasaray maçı ile iyi bir start yapmak istiyoruz. Onlarında hedefleri var. Bizde kendimize göre hedeflerimizi yukarıda tutup her müsabakadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Takımda hiçbir uyum sorunumuz yok. Yabancılar gayet uyumlu. Ufak tefek organizasyonda değişikliklere gittik. O değişikliklerden dolayı küçük bir aksama oldu ama onların hepsini yoluna koyduk. Bütün oyuncularımız Galatasaray maçında parkeye çıkacak. Umarım bizim için güzel bir başlangıç olur. Hedefimiz kazanmak.”

 

 

BÜŞRA AKGÜN: İİLK MAÇTA GALİP GELMEK İSTİYORUZ

Kaptan Büşra Akgün ise görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Hazırlık döneminde Orman Cup’a katıldık. Çukurova Cup fazlasıyla sert geçen bir turnuva oldu. İyi mücadele ettik. Sezon boyuncu bütün maçlar sert geçecek. Buna hazırlık oldu. Sezonun ilk maçında Galatasaray ile karşılaşacağız. Her şeyi ona göre ayarlıyoruz. Sertliğimizi, savunmamızı, hücumlarımızı. Rakibimize tanımaya çalışıyoruz. İlk maçta galip gelmek istiyoruz.”