“Mersin’de şiddet ve ölüm kol geziyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de şiddet ve ölüm kol geziyor”

Mersin’de şiddet olaylarındaki artışa dikkat çeken DEM Parti Mersin Milletvekili, “Mersin’de şiddet ve ölüm kol geziyor. İktidar politikalarının bir sonucu olarak, ülkenin dört bir yanından yükselen şiddet, katliam, cinayet ve ölüm kokusu Mersin’de kendini farklı şekillerde gösteriyor” dedi.

“Mersin’de şiddet ve ölüm kol geziyor”


ELVAN PEHLİVAN

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Mersin’de son bir hafta içinde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti.

Mersin’de şiddet ve ölüm kol gezdiğini söyleyen Koca, “Şiddet, istismar, cinayet hiçbiri münferit değil. Mersin’de son bir haftada çöpte bulunan cesetler, sağlıkta uygulanan şiddet, çocuk ve kadın cinayetleri son derece politik cinayetlerle, uygulanan politikaların sonucunda gelen şiddet ve ölüm gerçekliğiyle yüz yüze olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Son 1 haftada yaşanan olayları hatırlatan Koca, “Mut’ta, çöp konteynerine poşet içerisinde atılmış bebek cesedi bulundu.

Bozyazı’da Selçuklu Üniversitesi eski öğretim üyesi çöplükteki plastik fıçı içerisinde elleri ve ayakları bağlı halde ölü bulundu.

Mut’ta bir baba evinin önünde pekmez yaparken yoldan geçen kişiyle kavgası sonrası oğlu, gelini ve bir kişiyi av tüfeğiyle vurup öldürdü.

Erdemli’de Seyhan Okkay’ın eşi ile yaşanan kavga sonrası 6. katta bulunan evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği iddia edildi, kayıtlara şüpheli kadın ölümü olarak geçti. Mersin’de resmî rakamlara göre, 2024 yılında 13 kadın erkekler tarafından katledilirken, 3 kadının ölümü şüpheli.

Toroslar’da bir hasta yakını sağlık ocağında hemşireyi boğmaya çalışıp araya giren doktoru darp etti” diye konuştu.

Mersin’in resmi rakamlara göre; 2024 yılında en çok intihar vakası yaşanan 9. il durumunda olduğuna dikkat çeken Koca, “Bireysel silahlanmanın artışına bağlı olarak, silahla yaralama ve cinayet olayları günden güne artıyor. Cinayet işlemek ülkede çok sıradan bir suç halini aldı. Ülke adeta bir suç mahalline dönüştürüldü” şeklinde konuştu.