“Yarınlar bizim” | Güney Gazetesi Mersin

“Yarınlar bizim”

10 puanla zirve yarışında yer alan Silifke Belediyespor’da yüzler gülüyor. Teknik Direktör Avcıbay, “İşimize bakıyoruz” diyerek umut yeşertti:

“Yarınlar bizim”


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grup 4. Haftasında geriye düştüğü karşılaşmada Kahramanmaraşspor’u 3-1 yenerek namağlup ünvanını sürdüren Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, iyi oyun oynayarak güçlü takımlar arasında yer almak istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş maçının zor olacağını bilerek sahaya çıktıklarını ifade eden Avcıbay şu tespitlerde bulundu:

“Rakibimizin bizi zorlayacağını biliyorduk. Oyunun başlangıcında ritmi yakaladık ancak ilk yarının ortalarına doğru rakibimiz hızlı hücum geçişleri ile skor üstünlüğünü yakaladı. Sonrasında Engin’in yerine Harun’u aldık. Oyunun kontrolünü elimize geçirdik. Pozisyonlar yakaladık. Kalecimiz Ömürcan bizi oyunda tuttu. Ardından oyunun kontrolü tamamen bize geçti. İlk yarının sonlarına doğru skoru dengeleyip devre arasına girdik. Devre arasında Arif’in yerine Bekircan’ı aldık. Bekircan bize penaltı kazandırdı. 2-1’i yakaladıktan sonra oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Fiziksel üstünlüğümüz vardı. Daha sonra organize atakla Şükrü ve Metin iş birliği ile güzel bir gol daha attık. Son bölümde oyunun ritmi biraz bozuldu.  Çünkü rakibimiz oyun kontrolünü bıraktı, dengesiz bir şekilde çok adamla hücum etmeye çalıştı. Yaptığımız değişikliklerle oyunu tutarak devreyi üstün kapattık” dedi.

 

“FARKLI OYUN PLANLARIMIZ OLACAK”

Kolay olmayan güzel bir galibiyet aldıklarını anlatan Avcıbay şöyle devam etti: “Mücadele eden çok güçlü rakiplerimiz var. Hafife alınacak takım yok. Biz bunun bilincindeyiz. Taktiksel çalışmalarınız var.  Coşkulu bir taraftar grubumuz var. Hafta sonu oynayacağımız Kuşadası maçında taraftarımızın desteği artarak büyüyecektir. Sahada çok koşan, mücadele eden, birlikte oynamaya çalışan, taktiksel disiplini olan bir takım var. Zaman geçtikçe daha farklı oyunlar ve planlar geliştireceğiz.”

İlk 4’te yer alan 4 takımın da 10 puanı olduğunu hatırlatan Avcıbay sözlerini şöyle noktaladı: “İyi oyun oynayarak yolumuza devam edeceğiz. Ligin henüz başındayız. İlerleyen süreçte takımların gerçek güçleri ortaya çıkacak. Biz de bu güçlü takımlar arasında yer bulmak istiyoruz.”