“Korkmuyoruz, başaracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Korkmuyoruz, başaracağız”

Yeni Mersin İdman Teknik Direktörlüğüne getirilen Ergün Penbe imza töreninde yüreklere su serpti:

“Korkmuyoruz, başaracağız”


HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörlüğüne getirilen Ergün Penbe, kendisini Kırmızı Lacivertli ekibe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Asbaşkan Ümit Saltık, “Okan Kopan ayrıldıktan sonra Ergün hocamızın ismi gündeme geldiğinde fazla düşünmeden karar kıldık. Geçmişi, bilgi birikimi, deneyimi ile bize çok faydalı olacağını düşündük. Maddi ve manevi fedakarlıklar yaparak bu zor göreve talip oldu. Zor bir görev devraldı. Başarılı olacak. Bizler de elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Ergün Penbe ise zor bir süreçte göreve geldiğini ama hamle yapabilme açsından ligin başında olmalarından dolayı şanslı olduklarını söyledi.

 

“YENİ MİY’İ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Deneyimli kadroları ve bilgi birikimleri ile oyunculara dokunarak takımı güzel yerlere getireceklerini ifade eden Penbe şöyle konuştu:

“Camiayı tanıyoruz. Daha önce de burada ve Tarsus’ta da bulunmuştuk. Bölgeyi biliyorum. Zorluk yaşamayacağız. Futbolcularımızla birlikte Yeni MİY’i hak ettiği yere taşıyacağız. İşimiz kolay değil. Bizim işimiz zoru başarmak. Hep beraber zor görevin üstesinden gelmeye çalışacağız. Başaracağımıza inanıyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Çok çalışıp inandığınız zaman başarı geliyor. Kenetlenirsek üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Maçlar sahada kazanılır. MİY ruhunu sahaya yansıtırsak iyi işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Taraftarımızı her maçta yanımızda görmek istiyoruz. Şehrin dinamiklerinin desteklerini bekliyoruz. Bu sadece bizim değil onların da takımı. Herkes taşın altına elini koymalı.”

 

HEDEF PLAY-OFF

Zor süreçte 5 maçta 1 puan toplandığını hatırlatan Penbe sözlerini şöyle sürdürdü: “3 puanlı sistemde 3 maç kazanınca rakipler birbirine yakın hale geliyor. Üst sıralara çıkabiliyorsunuz. Önemli olan oyuncularımızı inandırabilmek. İnanıyoruz. Korkmuyoruz. Bundan sonra çıkacağımız her maçı kazanıp puan ya da puanlar almak istiyoruz. Önümüze bakacağız. Seri yakaladığınız zaman çok daha farklı yerlere gelebiliyorsunuz. Önemli olan takıma ivme kazandırıp kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak. Bir bakmışsınız ikinci yarıya başladığımızda play-off potasındayız. 3 puanlı sistemde her şey olabilir. Futbolun güzelliği bu. Ümitliyiz. Takımı en iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Tüm mesaimizi buraya harcayacağız. Biz inanıyoruz, herkesin buna inanması lazım.”