“Tarsus’u layık olduğu yere getireceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarsus’u layık olduğu yere getireceğiz”

Bölgesel Amatör Lig’in ilk haftasında Anamur Belediyespor’u ağılayacak olan Sarı Lacivertli ekibin Teknik Direktörü Reşat Zengin umutlu konuştu:

“Tarsus’u layık olduğu yere getireceğiz”


HASAN KÜÇÜK

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) hafta sonu oynanacak ilk maçlar Mersin derbisine sahne olacak. Pazar günü Mezitli 33 FK Koray Aydın Stadı’nda Homurlu 1951 Spor’u, Tarsus İdman Yurdu ise Burhanettin Kocamaz stadında Anamur Belediyespor’u konuk edecek.

Yaşadığı maddi sıkıntıdan kurtulamayarak bu sene ilk defa BAL’da mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktör Reşat Zengin Anamur Belediyespor maçı öncesi yaptığı açıklamada yeni yönetim kurulunun heyecanının takıma yansıdığını belirterek “Bu durum oyuncularımızın istekli ve hırslı çalışmalarına olumlu katkı sağlıyor. Kulüp Başkanımız Muhammed Günkut ve yönetimi müthiş heyecanlı. Sürekli yanımızdalar. Buda bize pozitif enerji veriyor” dedi.

Anamur Belediyespor hakkında az da olsa bilgi sahibi olduklarını ifade eden Zengin, ”Biz kimle oynarsak oynayalım, kendi oyunumuzu oynayacağız. Günümüzün modern futbol anlayışını sahaya yansıtacağız. Bunu oyuncularımızla hem teorik derste hem de pratikte sahada uygulamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“TARAFTARLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Yapılanma sürecini tamamladıklarını ellerinde genç ve yetenekli sporcuların bulunduğunu anlatan Zengin şunları söyledi: “Gerçekçi bir sezon hedefi koyduk. Bu hedef doğrultusunda kadim şehrin 100 yıllık takımını layık olduğu yere taşıyacağız. Oyuncularımın çalışmalarından memnunum. 30 oyuncum var. Yeniden yapılanma bir takım olmamıza rağmen oyuncularının birbirleri ile olan uyumları iyi yönde. Defans, orta saha ve ileri uçta takım halinde iyi bir uyum içerisinde oyunumuzu sergileyerek kadim şehrimiz Tarsus'u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bir takımın önemli gücü taraftarlarıdır. Taraftarlarımızdan maç ayırmadan, desteklerini bekliyoruz.”.