Parola galibiyet | Güney Gazetesi Mersin

Parola galibiyet

Sezonun açılış maçında Denizli deplasmanında Merkezefendi’ye konuk olacak Mersinspor’da hedef üst düzey basketbol ve 2 puan

Parola galibiyet


 

HASAN KÜÇÜK

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin (TBL) çiçeği burnunda ekibi Mersinspor 2024-2025 sezonu açılış maçında cuma günü Denizli ekibi Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk olacak. Saat 19.00’da Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka BeINSports’da yayınlanacak. Servet Tazegül Spor Salonu’nda son antrenmanını yapan Mersinspor müsabaka için Denizli’ye gitti.

Mersinspor Başantrenörü Can Sevim GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Denizli ekibine karşı oynayacakları ilk maç öncesi heyecanlı olduklarını ve sezona iyi başlamak istediklerini belirtti.

 

 

İyi hazırlanarak sezon öncesi iyi bir antrenman dönemi geçirdiklerini ifade eden Sevim, “Kamplarımız çok güzel ve yoğun bir şekilde geçti. Hazırlık maçlarında ilk haftalarda olmasa da sonrakilerde istediğimiz sonuçları da aldık. Takımda gayet iyiye doğru bir gidişat var. Benimde beklentim bu yönde idi. Her gün üstüne koyan daha iyi olan bir takım oluşturmayı hedefliyoruz. O yolda da sağlam adımlarla gidiyoruz. Şu anda fiziksel olarak iyi durumdayız. Ufak tefek hastalıklarımız sakatlıklarımız var ama maça etki etmemesini umut ediyoruz. Oyuncularımız arasında çok güzel bir uyum var. Zaten çoğu oyuncumuz bir şekilde ya beraber ya karşılıklı oynamışlar. Birbirlerini tanıyorlar. Bu uyum sürecini bu yüzden çabuk atlattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

RAKİP KAPALI KUTU

İlk haftaki rakiplerini kapalı kutuya benzeten Sevim, “Hazırlık döneminde iyi sonuçlar almadılar. Sonrasında iki tane oyuncu değiştirdiler. Yeni eklenen oyuncular takıma nasıl uyum sağlayacak nasıl bir basketbol ortaya koyacakları bizim için biraz sürpriz olacak. Kendilerinin de çok bildiğini sanmıyorum. Oynayıp göreceğiz” dedi.

“ÜST DÜZEY BASKETBOL İZLETTİRECEĞİZ”

Bu sezon Mersin’e üst düzey basketbol izlettireceklerini anlatan Sevim şöyle devam etti: “Süper Lig’de olduğumuz için önemli takımlar Mersin’e gelecek. Geçen sezonki hedefimiz bu idi. Bunu başardık ve şu anda Süper Lig’deyiz. Geçen yıl play-off maçlarımızda inanılmaz bir destek vardı. Salon ağzına kadar doluyordu. Hatta salona giremeyen seyircilerimiz oluyordu. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynamadığımız için bize sitem ediyorlardı. Şimdi buradayız. Bizim onlardan beklentimiz bu sefer bu salonu doldurmaları. Bu salona giremeyen seyircilerimizin olması, daha büyük bir salona ihtiyaç duyulması.”

 

 

“HEDEF AVRUPA”

Mersinspor olarak hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu vurgulayan Sevim şunları söyledi: “Bu sezon bittiği zaman seneye Mersin’i Avrupa kupalarında temsil ederek Avrupa’dan gelecek takımları seyircilerimize izletmek istiyoruz. Hafta sonu olduğu gibi hafta sonu da onlara üst düzey basketbol maçları izlettirmek istiyoruz.”