Uzuncaburç’ta bağbozumu şenliği | Güney Gazetesi Mersin

Uzuncaburç’ta bağbozumu şenliği

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi tarafından ‘Bağ Bozulsun Şenlik Kurulsun’ sloganıyla düzenlenen ‘Uzuncaburç Bağ Bozumu Şenliği ve Değirmen Açılışı’ programına katıldı.

Uzuncaburç’ta bağbozumu şenliği


Uzuncaburç’ta ilk olarak ‘Bereketli olsun’ diyerek bağ bozumu yapan Başkan Seçer, Meral Seçer ve protokol üyeleri, ardından Uzuncaburçlu kadınlarla beraber pekmez kaynattılar. Kadınların ‘İyi ki Doğdun Başkan’ sözleri ile karşılanan Seçer, sonrasında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Uzuncaburç Un Değirmeni’nin açılışı yapıldı.

Uzuncaburç’un aynı zamanda oldukça tarihi bir yer olduğunu ifade eden Başkan Seçer, bu özelliklerini de ortaya çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Seçer çalışmaları anlatarak, “Biz Uzuncaburç’un o tarihi birikimini, arkeolojik değerini açığa çıkarmak için orayı bir Arkeoköy, insanların gelip gördüğü, tarih turizmine uygun bir hale getirmek için belediye olarak elimizi taşın altına koyuyoruz” diye konuştu.

 

“BURADA, BÖLGE HALKINA YENİ BİR EKMEK KAPISI AÇMA PEŞİNDEYİZ”

 

Bölge için yapılan çalışmaların gelecek için çok kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Çok değerli işler yapılıyor, ilmek ilmek örülüyor. Bu arkeolojik çalışmaları yapmak, bu bölgeyi örnek bir köy haline getirmek için çalışıyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu ve ekibine teşekkürlerini iletti. Konuşmasında ‘Köyümüz Atölye’ projesi hakkında da vatandaşlara bilgi veren Seçer, “Yeni dönemde Köyümüz Atölye projesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Burada hangi bölgenin hangi çeşit ürünü tanıtılıp ünlü hale getirilirse bölgeye katkı sunar onları belirliyoruz. Bizim bütün çabamız sadece Uzuncaburç’un merkezinde yaşayanlara değil bu bölge halkına yeni bir ekmek kapısı açmak” dedi.

 

“İNSANLARIN MERSİN’E GELMESİ TANITIM İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Bir taraftan tarihi açığa çıkarıp bölgede turizm sektörünü oluşturmayı da hedeflediklerini de kaydeden Seçer, “Burada eski bir değirmen vardı, yaklaşık 25 sene önce burada hizmete girmiş ama ekonomik ömrü dolmuştu. Orayı çok güzel bir hale getirdik. Buraya kazıları görmeye gelen turistlerin oturup çay, kahve içeceği, yemek yiyeceği, vakit geçireceği alanlar, kafelerimiz olsun. Bunları yerine getireceğiz ki turist gelsin. Yollarımız tertemiz, temizliğimiz, hijyenimiz fevkalade olacak ki turist gelsin. Yöre halkı bilinçli, güler yüzlü, konukları iyi karşılayacak ki turist gelsin. İnsanın geldiği yerde, insan çeşitliliğinin olduğu yerde bereket olur. Farklı şehirlerden, farklı ülkelerden insanların Mersin’e, Uzuncaburç’a gelmesi, burada antik şehri gezmesi, Türkiye’nin, bölgenin tanıtımı için son derece değerli ve önemlidir” dedi.

 

“TARIM ALANINDA UZMAN BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VAR”

 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında Uzuncaburç’un tarihi ve eserleri hakkında bilgi verirken, Bakanlık tarafından başlatılan arkeolojik kazılara en büyük desteği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini belirterek, “Vahap Başkanımızın projesi Arkeoköy gerçekleştiği zaman, kazılar tamamlandığı zaman burası turizm alanında çok büyük bir cazibe merkezi olacak” dedi. Bölgenin tarım potansiyelinin Büyükşehir Belediyesi ile artacağını ifade eden Turgut, “Tarım alanında uzman bir Büyükşehir Belediyemiz var ve 2019’dan beri yaptığı hizmetler ortada. Bundan sonra da sadece Silifke değil, bütün Mersin’e tarımla ilgili destekler devam edecek. Bu sayede biz hem tarım hem turizm alanında gelişme göstereceğiz ve yaşam şartlarımız daha iyi olacak. Gelir seviyemiz yükselecek” diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)