Fotoğrafçıdaki tartışma mahkemelik oldu | Güney Gazetesi Mersin

Fotoğrafçıdaki tartışma mahkemelik oldu

Tarsus’ta görevli bir hakimin eşi olan M.A’nın, biyometrik fotoğraf çektirmek için gittiği bir işletmede işletme sahibiyle ve kardeşiyle yaşadığı tartışma mahkemeye taşındı. Hakim eşi M.A kendisine hakaret edildiğini, bileğinin büküldüğünü, telefonunun zorla alındığını ileri sürdü. İşletmecisi ise M.A’nın “Benim eşim hakim. Buraya polis yığarım” diyerek kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Fotoğrafçıdaki tartışma mahkemelik oldu


ABİDİN YAĞMUR

Savcılık ve mahkeme tutanaklarına yansıyan bilgilere göre olay 26 Eylül günü meydana geldi. Fotoğrafçı N.T’nin işlettiği fotoğraf stüdyosuna gelen M.A, biyometrik fotoğraf çektirmek istediğini söyledi. O anda N.T bir düğün fotoğrafı işi için başka bir müşteriyle ilgilendiği için biyometrik fotoğraf çekme işini N.T’nin 18 yaşından küçük olan kardeşi R.T üstlendi.

R.T fotoğrafı çekti ancak M.A fotoğrafı beğenmediğini yeniden çekilmesini istediğini söyledi. Bu talebin ardından ikili arasında sözlü tartışma başladı.

 

TARAFLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

 

M.A ile R.T arasındaki sözlü tartışma üzerine fotoğraf stüdyosu işletmecisi N.T devreye girdi. N.T ve kardeşinin iddiasına göre, N.T, “Fotoğrafı beğenmediyseniz başka yerde çektirebilirsiniz” dedi. M.A’nın iddiasına göre ise hem işletmeci N.T hem de kardeşi R.T kendisine uygunsuz ve kaba davrandı, hakaret etti.

Yine M.A’nın iddiasına göre, M.A kendisine kötü davranılmasını ilgili mercilere şikayet etmek için dükkanın dışarıdan görüntüsünü çekmek istedi. Bu sırada R.T ve N.T telefonunu zorla elinden aldı. R.T ve ve N.T ise bu iddiayı reddederek M.A’dan dükkanın fotoğrafını çektiyse silmesini istedi. Taraflar arasındaki sözlü tartışma bir süre de dükkân önünde devam etti.

 

HAKİM, POLİSLERİ FOTOĞRAFÇIYA GÖNDERDİ

 

Hâkim eşi M.A bu arada eşini arayarak fotoğrafçıda darp edildiğini, polise haber vermesini istedi. Soruşturma dosyasına giren polis tutanağında yer alan bilgilere göre, o anda Tarsus’ta bir caddede devriye görevi yapmakta olan polislerle irtibat kuran hakim, polisleri söz konusu fotoğrafçıya yönlendirdi.

Tartışmanın yaşandığı fotoğrafçıya giden polis ekipleri 18 yaşından küçük olan R.T’yi polis merkezine götürürken hakim eşi M.A da kendi olanaklarıyla hastaneye gidip rapor aldı ardından şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. O anda dışarda olan N.T de polislerin bildirimi üzerine polis merkezine gitti.

 

FOTOĞRAFÇI İDDİALARI REDDETTİ

 

Fotoğraf stüdyosu işletmecisi N.T savcılıktaki ifadesinde, müşteri M.A’ya kötü davranmadığını, hakaret etmediğini, telefonunu zorla almadığını, kendisiyle saygı çerçevesinde konuşup “İsterseniz fotoğrafınızı başka yerde çektirebilirsiniz” dediğini söyledi.

N.T, ifadesinde “Kadına gerizekalı salak şeklinde ya da başka bir şekilde hakarette bulunmadım. Kadının elinden zorla telefon aldığım ve elini kıvırdığım iddiaları asılsızdır” dedi.

Stüdyo işletmecisinin kardeşi R.T. de ifadesinde “M.A. tartışma sırasında, ‘siz görürsünüz, buraya polis yığacağım’ diye bağırdı” iddiasına yer verdi.

 

“ŞAHISLARDAN KORKTUĞUM İÇİN EŞİM HAKİM DEDİM”

 

M.A. ise ifadesinde, şunları söyledi: “Gerekli yerlere bildirimde bulunmak için cep telefonumla iş yeri tabelasının fotoğrafını çektim. Fotoğrafı çektikten sonra dönüp oradan ayrıldığım esnada dövmeli erkek olan şahıs arkadan ‘ne yapıyorsun sen, niye fotoğraf çekiyorsun’ şeklinde yüksek sesle konuştu. Erkek ve bayan şahıs hızla bana doğru yaklaşarak üzerime doğru yürüdüler. Erkek olan şahıs telefonu elimden zorla almaya çalıştı ve o esnada sol elimi bilek hizasından kıvırdı. Ben de şahıslardan korktuğum için ‘eşim hâkim, bu yaptığınız doğru değil, hakkınızda şikayetçi olacağım’ dedim. O esnada korku ve panik içinde olduğum için bana zarar vermesinler diye eşimin hâkim olduğunu söyledim”

Savcılıktaki işlemlerin ardından N.T ve kardeşi R.T yağma ve hakaret suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.  Tarsus 1. Sulh Ceza Hakimliği N.T. ve kardeşi R.T. hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.