Mersin, Deniz Ali için kenetlendi | Güney Gazetesi Mersin

Mersin, Deniz Ali için kenetlendi

DMD hastası Deniz Ali Soydan’ın tedavisi için gerekli olan 3,2 milyon doların toplanabilmesi için bağış gecesi düzenleniyor. Mersin’deki televizyon ve radyo kanallarından bugün saat 20.00’da ortak yayınla gerçekleşecek olan bağış gecesine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve STK’ların katılması bekleniyor.

Mersin, Deniz Ali için kenetlendi


ELVAN PEHLİVAN

Mersin’de yaşayan 9,5 yaşındaki Deniz Ali Soydan, “Duchenne Musküler Distrofi” (DMD) adı verilen nadir ve ilerleyici bir kas hastalığıyla mücadele ediyor. Tedavisi mümkün olan bu hastalık için gerekli olan 3,2 milyon dolarlık maliyetin karşılanabilmesi amacıyla geçtiğimiz aylarda Mersin Valiliği onaylı bir bağış kampanyası başlatıldı. 10 yaşından önce hastalığına müdahale edilmesi gereken Deniz Ali’nin tedavi ücretinin toplanabilmesi için yaklaşık 3,5 aylık süresi kaldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Mersin’in televizyon ve radyo kanallarında bu akşam ortak canlı yayında ‘Deniz Ali’ye Umut Ol Bağış Gecesi’ düzenleniyor.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Gazeteci Arzu Özer’in sunumuyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde saat 20:00’da başlayacak gecede bağışçılar yayına bağlanarak Deniz Ali’nin tedavisine destek olabilecek.

Öte yandan program, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve STK’ların katılımıyla gerçekleşecek.

Mersin’in Deniz Ali için kenetlendiğini gecenin aynı zamanda DMD hastalığıyla ilgili bir farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu belirten Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Deniz Ali bir kas rahatsızlığıyla mücadele ediyor. Bu hastalık henüz çok fazla bilinmiyor. Tedavisi bu zamana kadar yoktu ancak yeni bir tedavi başladı ve bir umut ışığı oluştu. Aile ile birlikte gönüllüler olarak bir çalışma yaptık ve bu tedaviden Deniz Ali’nin de faydalanmasını istiyoruz. Maliyeti oldukça pahalı olan tedavi ücretini ailenin tek başına karşılayabilmesi kolay değil” şeklinde konuştu.

 

BAĞIŞ BİLGİLERİ

 

Destek olmak isteyenler, bağış bilgilerine Sunay Soydan'ın sosyal medya profilleri üzerinden ya da aşağıdaki hesap bilgileri aracılığıyla ulaşabiliyor:

TL: TR97 0001 0090 1073 1488 2050 01

USD: TR70 0001 0090 1073 1488 2050 02

EURO: TR43 0001 0090 1073 1488 2050 03

Alıcı: Denizali Soydan

Türk Telekom ve Vodafone operatörlerinde geçerli SMS kampanyası

Denizaali yaz 7955’e gönder. (1 SMS 50 lira)