Selamı kendisinden önce geldi! | Güney Gazetesi Mersin

Selamı kendisinden önce geldi!

Uzun zamandır atama yapılmayan Mersin İş Kur Müdürlüğüne, en son Burdur İş Kur Müdürlüğü görevini yürüten Yunus Emre Akalın atandı. 10 yıllık öğretmenliğin ardından bürokrasiye geçen ve hızla yükselen Akalın’ın sosyal medya hesaplarında bozkurt işaretiyle verdiği poz da dikkat çekiyor.

Selamı kendisinden önce geldi!


ABİDİN YAĞMUR

 

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana boş olan Mersin İş Kur Müdürlüğüne Yunus Emre Akalın atandı.

Akalın son olarak Burdur İş Kur Müdürlüğü görevini sürdürüyordu. Burdur ile Mersin arasındaki nüfus farkı ve Mersin’deki kurum müdürlerinin derece ve kıdemleri dikkate alındığında, Yunus Emre Akalın’ın “rütbe artırma” aldığını söylemek mümkün.

Yunus Emre Akalın, Mersin’deki görevine bugün itibariyle başlarken Akalın’n sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir fotoğrafın yankısı kendisinden önce şehre ulaştı.

 

MHP’Lİ YÖNETİCİLERE BAŞKANIM, REİSİM MESAJLARI

 

Söz konusu fotoğrafta Yunus Emre Akalın, resmi bir kurumda, Türk bayrağı önünde iki eliyle bozkurt işareti yaparken görülüyor. Akalın, fotoğrafı paylaşırken MHP’nin de resmi olarak kullandığı, Hançeri’nin “Yap bir bozkurt dünya görsün” şarkısını da ses olarak kullanmış.

Akalın’ın sosyal medya hesabında herkese açık olarak paylaştığı fotoğrafa Adana ve Osmaniye’den MHP il ve ilçe yöneticilerinin yorum yaptığı, Müdür Akalın’ın da bu kişilere “başkanım, reisim” diye yanıt verdiği görülüyor.

 

6 YILDA HIZLI YÜKSELİŞ

 

1984 doğumlu Yunus Emre Akalın, memuriyet hayatına 2008 yılında sınıf öğretmeni olarak başlamış.

Kendi sosyal medyasındaki ifadelere göre 10 yıl sınıf öğretmenliği ve okul müdür yardımcılığı yapan Yunus Emre Akalın, 2018 yılında bürokrasiye geçmiş. Türkiye İş Kurumu Eğitim Uzmanlığı görevinin ardından Osmaniye İş Kur Müdür Yardımcılığı görevini yapan Akalın, 2020 yılında Burdur İş Kur Müdürlüğü görevini yürütmüş.

Akalın, Türkiye İş Kurumundaki altıncı yılında kendisinden kadro derecesi ve kıdem bakımından daha üstte olan birçok bürokratı geride bırakarak Mersin İş Kur Müdürlüğüne atandı.