Açık havada sinema keyfi | Güney Gazetesi Mersin

Açık havada sinema keyfi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların her an keyifli zaman geçirmesi için de bir dizi etkinliğe imza atıyor. Serin yaz akşamını fırsat bilen ekipler, yıllardır eskimeyen ve her izlenildiğinde keyif veren ‘Hababam Sınıfı’ filmini, Engelsiz Yaşam Parkı’nda engelli vatandaşlarla birlikte izledi.

Açık havada sinema keyfi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’e kazandırdığı Engelsiz Yaşam Parkı’nda birbirinden keyifli etkinliklere imza atan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, parkı açık hava sinemasına çevirdi. Serin geçen akşamları fırsat bilen ekipler, yıllardır eskimeyen ve her izlenildiğinde keyif veren ‘Hababam Sınıfı’ filmini, engelli vatandaşlarla birlikte izledi. Akdeniz Lions Kulübü ve Türkiye Sakatlar Derneği iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe kentin her yanından engelli vatandaşlar katılırken; katılımcılara mısır, limonata ve çay ikram edildi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Sinemamızı izlerken mısır patlattık, meyve suyu içtik ve Türk filmlerinin olmazsa olmazı gazoz ikram ettik. Onları ağırlamaktan keyif alıyoruz. Parkımızda arada bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Gelenler de mutlu oluyor, biz de onları ağırlamaktan mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi. Katılımcıların, etkinliği duyduğu ilk andan itibaren çok mutlu olduğunu söyleyen Demir, “Böyle etkinliklerde bir araya gelmek, onlara ayrı bir tat veriyor, haz alıyorlar. Bunu bildiğimiz için, bu tür etkinliklerin içinde olmayı biz de seviyoruz” dedi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Gülcihan Ekinci, “Bir günde 4 mevsimi yaşayabileceğimiz bir yerdeyiz. Bugün hava çok güzel ve ortam gayet güzel. Çocuklarımızla, arkadaşlarımızla beraber çok hoş sohbet edebileceğimiz, güzel bir film izleyebileceğimiz bir yer” dedi. Filmi de güzel bulduğunu vurgulayan Ekinci, “Sürekli izlediğiniz bir film de olsa, tekrar tekrar izlemek insana mutluluk veriyor. Açık havada insanlarla bir arada, mis gibi ağaçların kokusuyla çok hoş oldu. Film sayesinde çocukluğumuza geri döndük” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)