Emniyet ve jandarma<br>teşkilatına 238 yeni araç | Güney Gazetesi Mersin

Emniyet ve jandarma
teşkilatına 238 yeni araç

Mersin’de emniyet ve jandarma teşkilatlarına katılan 238 aracın tanıtımı için tören düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan, "İmkanlar daha iyi noktalara geldikçe hem personel sayısı hem araç, gereç, donanım; bunlar hizmetlere de olumlu şekilde yansıyor" dedi.

Emniyet ve jandarma<br>teşkilatına 238 yeni araç


Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı bünyesine yeni katılan araçlar için teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, emniyet ve asayiş hizmetlerinin kamu hizmetleri içerisinde müstesna bir yer tuttuğunu ve hayati öneme haiz olduğunu söyledi. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarının yurdun dört bir yanında canla başla mücadele ettiğini ifade eden Pehlivan, "Her geçen gün devletimizin, milletimizin imkanlarıyla bu teşkilatlarımızın hem personel hem donanım hem fiziki şartları iyileşiyor, daha iyi noktalara geliyor” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın geçen yıl araç kampanyası başlattığını hatırlatan Pehlivan, kampanya çerçevesinde Mersin'e 111 araç geldiğini ifade etti. Geçen sene başlatılan kampanya ile ilgili Mersin'deki hayırseverleri, iş dünyasını ve iş adamlarını bilgilendirdiklerini belirten Pehlivan, "Sağ olsunlar, herkes imkânı nispetinde katkılar, bağışlar yaptı ve bu gelen bağışlarla, katkılarla ilimizde bir yıl içerisinde 127 araç temin ettik. Toplamda bugün 238 aracı emniyet ve jandarma hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis ettik. Bu araçlarla emniyet ve jandarma teşkilatımız bugüne kadar olduğu gibi yine mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz, dört mevsim, 365 gün, 7/24 esasıyla çalışmaya devam edecek. Ve şunu da görüyoruz ki; imkanlar daha iyi noktalara geldikçe hem personel sayısı hem araç, gereç, donanım; bunlar hizmetlere de olumlu şekilde yansıyor" ifadelerini kullandı. (İHA)