O karar iptal edildi<br>servisçiler nefes aldı | Güney Gazetesi Mersin

O karar iptal edildi
servisçiler nefes aldı

Mayıs ayında yayınlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesinde kamu personelinin ücretsiz servis hakkı askıya alınmıştı. Hem çalışanları hem servis firmalarını mağdur eden o düzenleme kalktı. Servisçiler karardan dönülmesinden memnun.

O karar iptal edildi<br>servisçiler nefes aldı


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 17 No’lu Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nin talebi karşılık buldu. Tasarruf tedbiri kapsamında kamuda servislerin kaldırılması kararı iptal edildi. Sektörün rahat bir nefes aldığını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, “Alınan kararla firmalar büyük tehdit altındaydı. Verilen iptal kararıyla artık herkes önünü görüp yatırımlarına devam edebilecek” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kamuda servislerin kaldırılması kararının iptal edildiği duyuruldu.

17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması adına bir takım tedbirler alınmıştı.

Bu tedbirler kapsamında toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetleri sonlandırılıp toplu taşıma olmayan yerlerdeyse en etkin ve ekonomik yöntemler tercih edilmek suretiyle personel servisi hizmetine imkan tanınmıştı.

Alınan bu kararın sektörü çok olumsuz etkilediğini, özellikle henüz yeni araç yatırımı yapmış birçok işletmenin büyük zarar gördüğünü aktaran Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, 17 No’lu Komite olarak vakit kaybetmeden harekete geçip sektörün yaşadığı sıkıntıları anlatan bir rapor hazırladıklarını bildirdi.

 Ardından bu raporu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ulaştırarak takipçisi olduklarını kaydeden Özdamar, sektör olarak taleplerinin karşılık bulup kararın iptal edilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 Sektörün rahat bir nefes aldığını vurgulayan Özdamar, “Türkiye genelinde yolcu taşıması yapan firmaların yaklaşık yüzde 20’si kamu kurumlarına servis hizmeti veriyor. Birçok arkadaşımız yeni yatırımlarla araçlarını yenileyip borç yükünü artırmıştı. Alınan tasarruf gerekçesiyle alınan karar bu pozisyondaki birçok işletmenin kapanmasına neden olacaktı. Bugün iptal kararıyla herkes önünü görüp yatırımlarına devam edebilecek” değerlendirmesini yaptı. (Haber Merkezi)