Bilimi sevdiren şenlik | Güney Gazetesi Mersin

Bilimi sevdiren şenlik

Teleskopla gözlem yaptılar, mikroskopla keşfettiler, uzay çadırında gezegenleri tanıdılar. Mersin’de yüzlerce öğrenci TUBİTAK 4007 Erdemli Bilim Şenliği’nde buluştu.

Bilimi sevdiren şenlik


Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi iş birliği ile TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Şenliği Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi.

Şenlik alanında; eğlenceli bilim çalışmaları, oyun atölyeleri, 3D tasarım çalışmaları, STEM etkinlikleri, sağlıklı yaşam atölyeleri, trafik eğitim atölyeleri, yenilenebilir enerji uygulamaları ve astronomi gözlemleri gibi yaklaşık 52 atölye, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

52 atölyenin yer aldığı Bilim Şenliği’nde öğrenciler hem eğlenceli bir öğrenme ortamı yaşıyorlar hem de çeşitli bilimsel deney yapıyorlar.

Bu tür etkinliklerini önemsediklerini ifade eden Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, “TUBİTAK'ın koordinesinde desteğiyle yapılan 4007 kapsamında 50'ye yakın projenin yer aldığı bir etkinlik. Burada üniversitelerimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yerel idarelerin katkısıyla etkinlik yapıyor. Çocuklarımız özellikle bilime yönelik birçok hobilerini, etkinliklerini ve görsellerini paylaşıyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bilim etkinliklerine her zaman destek vereceklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımız bilimin ışığında yürüsün diye gayret ediyoruz. Bugün Erdemli Kaymakamlığı, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz etkinlikteyiz. 52 farklı stant var. 52 farklı stantta öğrencilerimiz deneylerini yapıyorlar ve deneyerek öğreniyorlar. Biz de Erdemli Belediyesi olarak bu tarz bilim etkinliklerinin her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bilim ışığında öğrencileri eğitmeyi amaçladıklarını ifade eden Elif Çatal, “Bugün burada TUBİTAK 4007 projemize başlamış bulunmaktayız. Bizim en büyük amacımız çocukların eğlenerek bilime adım atmalarını sağlamaktır. O anda keşif yolculuğu atölyemizde Erdemlimizdeki minik mucitlere yol göstermeye devam edeceğiz, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)